Τα 488 ψέματα του Τραμπ στις πρώτες 100 ημέρες - iefimerida.gr

Τα 488 ψέματα του Τραμπ στις πρώτες 100 ημέρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tα ψέμματα και τους ψευδείς ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ κατά τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του ανέλαβε να καταγράψει η αρμόδια ομάδα τεκμηρίωσης της Washington Post και έμεινε έκθαμβη από το αποτέλεσμα: 488!

Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και τώρα που είναι πρόεδρος ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας δείχνει την ίδια κλίση προς αμφίβολες, παραπειστικές και ψευδείς δηλώσεις, που εμφάνιζε κι όταν ήταν υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του είναι τόσο «πλούσιες» σε ψευδείς η παραπλανητικούς ισχυρισμούς ώστε οι συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας αναγκάστηκαν συχνά να κάνουν περίληψη των λεγομένων του. Και παραθέτουν τους αριθμούς που... λένε την αλήθεια για τον Τραμπ:

  • 488: ο αριθμός των ψευδών ή παραπλανητικών ισχυρισμών του προέδρου, δηλαδή 4,9 ημερησίως κατά μέσο όρο.
  • 10: ο αριθμός των ημερών που πέρασαν χωρίς να πει ούτε ένα ψέμα. (Στις έξι απ’ αυτές ο πρόεδρος έπαιζε γκολφ σε θέρετρό του).
  • 4: ο αριθμός των ημερών που έκανε 20 και πλέον ψευδείς ή ισχυρισμούς (στις 16 και 28 Φεβρουαρίου, στις 20 Μαρτίου και στις 21 Απριλίου). Στις 29 Απριλίου -κατά την 100ή ημέρα του στην εξουσία- αράδιασε 19 ψέμματα ...

Αν και είναι γνωστό ότι ο Τραμπ χρησιμοποιεί συχνά το Twitter για τους εξωφρενικούς του ισχυρισμούς – τους περισσότερους τους έκανε ενώπιον δημοσιογράφων. (Οι συνεντεύξεις ήταν άλλη μια σημαντική πηγή ανυπόστατων ισχυρισμών). Και μάλιστα επέμεινε σε ορισμένους μολονότι αποδείχθηκαν αναληθείς.

Τα 488 ψέματα του Τραμπ στις πρώτες 100 ημέρες  | iefimerida.gr 0
Τα 488 ψέματα του Τραμπ στις πρώτες 100 ημέρες  | iefimerida.gr 1

Αυτό τον καθιστά τρόπον τινά μοναδικό μεταξύ άλλων πολιτικών. Πολλοί παραδέχονται ότι έσφαλαν, όταν αποδειχθούν τα ψέμματά τους. Όχι, όμως ο Τραμπ...

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος έσπευσε κατ’ επανάληψη να δρέψει τις δάφνες για αποφάσεις ή εξελίξεις που δρομολογήθηκαν πριν ορκιστεί – ή ακόμη κι εκλεγεί. Όπως για παράδειγμα για τις 216.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο -μολονότι τα στοιχεία συνελέγησαν στις 12 Ιανουαρίου, πριν ορκιστεί.

Ή για μια επένδυση ύψους ενός δισ δολαρίων από τη Fiat Chrysler (η οποία, όπως είπε η εταιρεία, έγινε κατόπιν συμφωνίας με τα συνδικάτα το 2015), μια άλλη επένδυση ανάλογου ποσού από την General Motors (που ήταν εδώ και καιρό στα σκαριά), 10.000 νέες θέσεις εργασίας από τη Walmart (ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο) κοκ.

Σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις ο Τραμπ καυχήθηκε ότι διαπραγματεύτηκε προσωπικά μια περικοπή 600 εκ. δολαρίων σε παραγγελία μαχητικών F-35 από τη Lockheed Martin (που η εταιρεία λέει ότι είχε ήδη σχεδιάσει πριν από μήνες).

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος... Η θητεία του είναι μόλις στην αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ