Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες]

φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη από το Α' νεκροταφείο.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση.

Το παρών έδωσαν φίλοι και συγγενείς, ο αδελφός του και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και πλήθος κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πνεύμα ελεύθερο και δημοκρατικό, ο Αλέξανδρος Παναγούλης εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Ο Αλέκος Παναγούλης, πολιτικός και ποιητής δραστηριοποιήθηκε στον αγώνα κατά της Δικτατορίας της Χούντας των Συνταγματαρχών (1967-1974).

Γνωστός για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου στις 13 Αυγούστου 1968, αλλά και για την αντοχή του στα βασανιστήρια που ακολούθησαν.
Στην μεταπολίτευση εκλέχθηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου.

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες] | iefimerida.gr 3

φωτογραφία, πηγή: wikipedia

Σκοτώνεται την πρωτομαγιά του 1976 σε ηλικία 36 ετών κατόπιν τροχαίου ατυχήματος στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (το αυτοκίνητό του πήγε και έπεσε σε υπόγειο κατάστημα επί της λεωφόρου κάθετα στην πορεία), λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων σχετικά με τα όργανα ασφαλείας της Χούντας (Φάκελος ΕΣΑ).

Η αποκάλυψη των φακέλων, που δεν έλαβε χώρα ποτέ, λέγεται ότι περιείχε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις εις βάρος ορισμένων πολιτικών που συνεργάστηκαν με την χούντα.

Κατά πολλούς, το τροχαίο ατύχημα είχε στηθεί για να θέσει τον Αλέξανδρο Παναγούλη εκτός μάχης και να εξαφανίσει τις αποδείξεις που είχε υπό την κατοχή του. Δεν έχει παρουσιαστεί ωστόσο μέχρι σήμερα κανένα τεκμήριο για όλες αυτές τις εικασίες.

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη -41 χρόνια από το θάνατό του [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η πρόσκληση για το σημερινό μνημόσυνο ήρθε μέσω διαδικτύου

Με ανακοίνωσή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o Ανεξάρτητος Βουλευτής Στάθης Β. Παναγούλης ανέφερε σχετικά με το ετήσιο μνημόσυνο του αδελφού του Αλέκου Παναγούλη: «Το ετήσιο Μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη, Αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα (1967- 1974), θα τελεστεί τη Δευτέρα 1 Μάη 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένειά του, Οι συναγωνιστές του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέκος Παναγούλης μνημόσυνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ