Κατερίνα Μάρκου: Προσιτός ο Κυριάκος, δεν θα είμαι για πολύ ανεξάρτητη - iefimerida.gr

Κατερίνα Μάρκου: Προσιτός ο Κυριάκος, δεν θα είμαι για πολύ ανεξάρτητη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη έπλεξε η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, που πριν από λίγους μήνες είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι.

«Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός, σε προσωπικό επίπεδο. Πολιτικά, πιστεύω, με όλο τον σεβασμό, ότι μπορεί να είναι περισσότερο ο Κυριάκος. Πιο τολμηρός, πιο αιχμηρός στις θέσεις του. Το απαιτούν τα προβλήματα, το απαιτεί η εποχή», αναφέρει συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα η κ. Μάρκου. Παράλληλα, αναφερόμενη στην αποχώρησή της από το Ποτάμι σημειώνει: «Το Ποτάμι συγκέντρωσε στην αρχή έναν πολύ καλό και δημιουργικό κόσμο, αλλά δεν είχε την πολιτική εμπειρία να κρατήσει στάση συνεπή και σταθερή. Να δώσει πολιτικό στίγμα. Σταδιακά αποχώρησαν οι περισσότεροι. Η εκλογή-έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε τη χαριστική βολή. Όταν έχεις πολλών αποχρώσεων κόσμο πέριξ του πολιτικού κέντρου, παίζει ρόλο και η πολιτική προσωπικότητα του ηγέτη. Να μπορέσει να τους φέρει όλους κοντά».

Η βουλευτής που μέσω της συνέντευξής της προαναγγέλλει ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα ανεξάρτητη, με το επιχείρημα ότι «η χώρα δεν έχει πια πολλές δυνάμεις να σπαταλήσει», τάσσεται υπέρ των μεγάλων σχηματισμών. «Οι δυνατότητες παρέμβασης ενός ανεξάρτητου βουλευτή είναι μηδαμινές. Πρέπει να ενώσω τις λίγες δυνάμεις μου. Άλλωστε, το νόημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν συνοψίζεται σε ένα Κοινοβούλιο-άθροισμα ανεξάρτητων βουλευτών. Απλώς, πρέπει κανείς να παίρνει έναν εύλογο χρόνο να συσκεφθεί με τον εαυτό του», εξηγεί η κ. Μάρκου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι σε συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξηγεί: «Έχω μια ελευθεριακή άποψη, βρετανικού τύπου, για τη λειτουργία του βουλευτή και του Κοινοβουλίου. Εάν υπάρχει μια ερώτηση, εάν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που αφορά την περιφέρειά μου και καλούμαι να προωθήσω το καλώς εννοούμενο συμφέρον της περιοχής, θα ψηφίσω με ένα τέτοιο κριτήριο και όχι με ένα στείρο αντιπολιτευτικό. Ναι, συζητώ με όλους και θα συνεχίσω να συζητώ. Αλλά για θέματα σαν αυτά - όχι για μεταγραφές... Όσο για τη Συμπαράταξη, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες μια κατάσταση που κάπως με ξενίζει. Αληθινά, εύχομαι τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Ο τόπος έχει ανάγκη πράγματι από μια γερή σοσιαλδημοκρατική παράταξη».

Έντονη αντίδραση από το Ποτάμι

Τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Μάρκου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, με τον πρώην βουλευτή Παναγιώτη Καρκατσούλη να γράφει στα κοινωνικά δίκτυα:

«Αποστασία αλλά με … επίπεδο:

Τελικά για ένα παλιό κόμμα εξουσίας, κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Το επιτελείο του κ.Μητσοτάκη βρήκε εκλογική περιφέρεια και για την κυρία Μάρκου! Η προσχώρηση της στην ΝΔ καθυστερούσε γιατί οι γαλάζιοι βουλευτές δεν την ήθελαν στην Β’ Θεσσαλονίκης και δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την επανεκλογή της. Όμως λύση βρέθηκε και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν η βουλευτής έδωσε την απαραίτητη συνέντευξη (στα πρότυπα Φωτήλα) όπου εκθειάζει τον αρχηγό της ΝΔ: «Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός, με επίπεδο»! Απαραίτητος όρος που βοηθάει να ξεχαστούν και όσα παρόμοια εγκωμιαστικά είχε πει για την κυρία Γεννηματά όταν ανεξαρτητοποιήθηκε. Βέβαια από εμάς έφυγε γιατί δεν ήθελε να δίνει στο Κίνημα την συνδρομή που όλοι οι βουλευτές δίνουν (το 20% του μισθού τους). «Γιατί να δώσω σε δύο χρόνια, 20.000 σε ένα κόμμα που μέχρι τις εκλογές μπορεί και να μην υπάρχει;» ήταν η επική της ερώτηση. Ελπίζουμε ότι η ΝΔ έχει την οικονομική άνεση να διευκολύνει την Βουλευτή αλλιώτικα να της το πουν να παραμείνει ανεξάρτητη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ