Ο Μελανσόν το είπε, αλλά μισό: Είναι τρομερό λάθος να ψηφίσετε Λεπέν - iefimerida.gr

Ο Μελανσόν το είπε, αλλά μισό: Είναι τρομερό λάθος να ψηφίσετε Λεπέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νεοκομμουνιστής ηγέτης Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ηττήθηκε στον πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής στη Γαλλία, προειδοποίησε, με μισόλογα, τους ψηφοφόρους του ότι θα κάνουν «τρομερό λάθος» αν ψηφίσουν υπέρ της Μαρίν Λεπέν.

Ωστόσο, αρνήθηκε να πει αν ο ίδιος θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν ή αν θα ψηφίσει λευκό. Υπενθύμισε απλώς ότι και στις δημοτικές εκλογές του 2015 είχε ζητήσει να συσταθεί «δημοκρατικό μέτωπο» εναντίον της άκρας δεξιάς. Γιατί, όπως είπε με το χαρακτηριστικό του λαϊκίστικο ύφος, «το δημοκρατικό μέτωπο είναι σαν να απονέμεις πτυχία πυροσβέστη σε πυρομανείς».

Ο Μελανσόν, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του μελλοντικό ηγέτη της Αριστεράς στη Γαλλία, έδωσε και μια συμβουλή στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παραμένει φαβορί των δημοσκοπήσεων για τον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής.

«Αντί να με βρίζει, αντί να φέρεται άσχημα στους οπαδούς μου, γιατί δεν κάνει μια κίνηση; Η κυρία Λεπέν τουλάχιστον προσπαθεί να μιλήσει στους οπαδούς», είπε, προκαλώντας νέο σάλο με τα «ανοίγματα» που κάνει στην ακροδεξιά ηγέτιδα του κόμματος Εθνικό Μέτωπο.

Στη συνέχεια ο Μελανσόν κάλεσε τον Μακρόν να αποσύρει το σχέδιό του για μεταρρύθμιση στα εργασιακά. «Θα μπορούσε να πει στους οπαδούς μου: Ακούστε, σας κατάλαβα, αποσύρω την ιδέα μου να μεταρρυθμίσω τα εργασιακά (…) ώστε κι εσείς να μπορέσετε να κάνετε μια κίνηση προς το μέρος μου», συνέχισε ο νεοκομμουνιστής πολιτικός.

«Κύριε Μακρόν, πρέπει να κάνετε κάτι, δεν μπορείτε να λέτε απλώς "θέλω μια ψήφο συμμαχίας". Οχι, δεν συμμαχούμε με τις θέσεις σας. Ο Μακρόν παίρνει ρίσκα αν συμπεριφέρεται έτσι», πρόσθεσε ο Μελανσόν.

«Κατά τη γνώμη μου, η Γαλλία θα απαλλαγεί από τη Μαρίν Λεπέν σε αυτή την εκλογή κι εμείς σε έναν μήνα θα απαλλαγούμε όλοι μαζί από την πολιτική του κ. Μακρόν», με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2017, όπως είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μελανσόν Λεπέν μακρον όρους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ