Στις 15-16 Μαΐου η ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα - iefimerida.gr

Στις 15-16 Μαΐου η ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα

Από το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, στις οποίες περιλαμβάνονται τα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάνε στη Βουλή.

Το χρονοδιάγραμμα είναι εξόχως ασφυκτικό. Στις προθέσεις των κυβερνητικών είναι αφού καταρτιστεί το νομοσχέδιο και πάρει το δρόμο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να κατατεθεί στις επιτροπές πιθανότατα 7-10 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Πεκίνο στις 12 όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 15 του μήνα. Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida το νομοσχέδιο -που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος- και αναμένεται να ψηφιστεί το πιθανότερο στις 16 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το «πακέτο» θα περιέχει το σύνολο των μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019.

Τσίπρας καλεί βουλευτές για τονωτικές ενώσεις
Η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπως και των οργάνων του κόμματος θεωρείται από όλους ζήτημα εικοσιτετραώρων. Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους όλοι εμφανίζονται σίγουροι πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής και πως οι 153 θα βάλουν πλάτη. Πλην όμως, μέχρι να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα δεν παύει να υφίστανται άπαντες μια δοκιμασία και γι’ αυτό θα προηγηθούν οι ανάλογες τονωτικές ενέσεις.

Πάντως δεν περνά απαρατήρητη η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε που εμφανίστηκε μεν «υποχωρητικός» δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να κλείσει η αξιολόγηση στο επικείμενο Eurogroup, πλην όμως «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί περαιτέρω προσαρμογή των συντάξεων.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός φεύγει στις 12 Μαΐου για το Πεκίνο και δεν θα προλάβουν να φτάσουν τα μέτρα στην ολομέλεια, πληροφορίες θέλουν την ψήφιση του νομοσχεδίου να πραγματοποιείται το διήμερο 15-16 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέο Μνημόνιο κυβέρνηση μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ