Μπεγλίτης: «Μετά Χριστόν προφήτης ο Κώστας Σημίτης» - iefimerida.gr

Μπεγλίτης: «Μετά Χριστόν προφήτης ο Κώστας Σημίτης»

Πάνος Μπεγλίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη με αφορμή το περιεχόμενο σημερινής του ομιλίας στο Βερολίνο με την οποία ασκεί κριτική στον τρόπο που έγινε η διαπραγμάτευση και οδήγησε στο Μνημόνιο, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης

.Μιλώντας στον flash ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε «μετά Χριστον Προφήτη» τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την ψυχρότητα που υπάρχει πλέον στις σχέσεις Παπανδρέου- Σημίτη. Συγκεκριμένα ο κ. Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση Σημίτη δήλωσε τα εξής: «Σωστά τα επισημαίνουν όταν είναι έξω από το χορό.

Όταν όμως βρίσκεσαι στην ανάγκη να δανειστείς, προκειμένου να αποτρέψεις τη στάση πληρωμών, ή τη χρεοκοπία, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στη διαπραγμάτευση. Και θα αναφερθώ σε ένα μεταγενέστερο περιστατικό, το οποίο δείχνει πόσο δύσκολες ήταν οι διαπραγματεύσεις και πόσο αδύναμοι διαπραγματευτικά ήμασταν, όταν ζητούσαμε δάνεια για να μπορέσουμε να πληρώσουμε ανελαστικές υποχρεώσεις του δημοσίου και να μην φτάσουμε στη χρεοκοπία.

Αναφέρομαι στο περιστατικό του Σεπτεμβρίου του 2011, όταν θέσαμε ως Κυβέρνηση, και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, το θέμα της αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων και της χρονικής επέκτασης για την υλοποίηση αυτών των δημοσιονομικών στόχων, γνωρίζουμε όλοι ποια ήταν η κατάληξη. Η Τρόικα έφυγε από τη χώρα και καθυστερήσαμε περίπου τέσσερις μήνες για να πάρουμε την 6η δόση. Άρα, ας δούμε την πραγματικότητα, ας μην επιχειρούμε όλοι εκ των υστέρων να διεκδικήσουμε ένα ρόλο μετά Χριστού προφήτη. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη χώρα, το Μάιο του 2010. Αυτό έχω να πω γιατί η κριτική είναι εύκολη, και αν μπούμε σε αυτό τον κύκλο της εύκολης κριτικής, μπορώ να φέρω πάρα πολλά περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ