Διαψεύδει η Χάγη τις φήμες για δίκη του Σαίφ Αλ Ισλάμ στη Λιβύη - iefimerida.gr

Διαψεύδει η Χάγη τις φήμες για δίκη του Σαίφ Αλ Ισλάμ στη Λιβύη

Σαϊφ αλ Ισλάμ Καντάφι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο διέψευσε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης της Λιβύης Άλι Χαλίφα Ασούρ, ο οποίος έκανε λόγο για εκδίκαση της υπόθεσης του Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι σε λιβυκό έδαφος και όχι στη Χάγη.

«Το ΔΠΔ δεν έχει εκδώσει απόφαση για το θέμα αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Φάντι ελ-Αμπντάλα.

Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης είχε κάνει δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters λέγοντας πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα της κυβέρνησής του να πραγματοποιηθεί η δίκη στη Λιβύη και όχι στη Χάγη.

Η έρευνα για τον γιο του ανατραπέντος λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει ακόμη τελειώσει και η ημερομηνία της δίκης του θα ανακοινωθεί όταν η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί, πρόσθεσε ο Άσουρ.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σάιφ αλ-Ισλάμ αφού εισαγγελείς τον κατηγόρησαν μαζί με άλλους ότι εμπλέκεται στους φόνους διαδηλωτών κατά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του πατέρα του τον Αύγουστο.

Οι δικαστές του ΔΠΔ είχαν ζητήσει στις 6 Δεκεμβρίου 2011 από τις λιβυκές αρχές να τους αναφέρουν πριν από τις 10 Ιανουαρίου «αν και πότε» προτίθενται να τους παραδώσουν τον 39χρονο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ