Περού: Τουλάχιστον 133 νεκροί από τις πλημμύρες από την αρχή της χρονιάς - iefimerida.gr

Περού: Τουλάχιστον 133 νεκροί από τις πλημμύρες από την αρχή της χρονιάς

Φωτογραφία: AP/ Martin Mejia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 133 ανθρώπων στο Περού, από την αρχή της χρονιάς.

Πρόκειται για φαινόμενα που προκαλεί το λεγόμενο «παράκτιο Ελ Νίνιο» που πλήττει τη χώρα. Επιπλέον, σχεδόν 190.000 πολίτες έχασαν τα σπίτια τους, ενώ πάνω από 1,1 εκατ. υπέστησαν υλικές ζημιές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων σε Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η πρωτεύουσα Λίμα, η Λαμπαγεκέ, η Λιμπερτάδ, η Πιούρα και η Τούμπε, στο βορρά.

Οι βροχοπτώσεις οι οποίες πλήττουν το Περού τις τελευταίες εβδομάδες είναι παρόμοιες με εκείνες που είχαν σαρώσει τη χώρα όταν είχε εκδηλωθεί το Ελ Νίνιο του 1998, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν πάνω από 500 ζωές.

Το χειρότερο φαινόμενο Ελ Νίνιο που έχει βιώσει το Περού ήταν εκείνο του χειμώνα 1982-1983, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 9.000 άνθρωποι, κυρίως εξαιτίας των επιδημιών που ακολούθησαν τις πλημμύρες, ενώ το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά 11,6%.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περού Ελ Νίνιο πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ