Ασταμάτητος ο Ερντογάν -Μπλόκαρε και τη Wikipedia στην Τουρκία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ασταμάτητος ο Ερντογάν -Μπλόκαρε και τη Wikipedia στην Τουρκία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλόκαραν την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με έναν οργανισμό επιτήρησης του Ίντερνετ.

Το μπλοκάρισμα του ιστότοπου της Wikipedia σε όλες τις γλώσσες έγινε αντιληπτό σήμερα στις 8:00 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε στον ιστότοπό του ο οργανισμός επιτήρησης του Ίντερνετ Turkey Blocks. «Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», πρόσθεσε.

Dark humour: "The new internet protocol of Turkey" #Wikipedia pic.twitter.com/RFCdKw4EQc

Ωστόσο το Wikipedia δεν είναι η μόνη ιστοσελίδα που έχει απαγορευτεί από τις τουρκικές αρχές καθώς παλαιότερα έχουν μπλοκαριστεί το Twitter, αλλά και το Facebook.

Confirmed: All editions of the #Wikipedia online encyclopedia blocked in #Turkey as of 8:00AM local timehttps://t.co/ybFolRmsOs pic.twitter.com/hI9tn4bHe5

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Ερντογάν είχε αρνηθεί στο παρελθόν πως ήταν εκείνη υπαίτια για το μπλοκάρισμα μέσων κοινωνικών δικτύωσης, αναφέροντας πως το σύστημα απλά πέφτει από την μεγάλη χρήση του.

Students in Turkey right now. #Wikipedia pic.twitter.com/iXaYaDVyHP

Πάντως, ήδη οι αντιδράσεις στη χώρα είναι ήδη πολύ μεγάλες, αν και εκφράζονται προς το παρόν μόνο στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς πολίτες να αναφέρουν ότι πλέον θα πρέπει να επιστρέψουν στην έντυπη εγκυκλοπαίδεια ή στους... παπύρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ερντογάν wikipedia
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ