Στο σφυρί Ολυμπιακά μετάλλια του Τζέσε Οουενς -Η απίστευτη ιστορία τους - iefimerida.gr

Στο σφυρί Ολυμπιακά μετάλλια του Τζέσε Οουενς -Η απίστευτη ιστορία τους

Φωτογραφία: AP/ Raquel Dillon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που είχε κερδίσει ο Τζέσε Οουενς στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 θα δημοπρατηθούν τον Αύγουστο.

Ο Αμερικανός είχε κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Αγώνες του Βερολίνου, σε έναν θρίαμβο μέσα στη ναζιστική Γερμανία και ενώπιον του Αδόλφου Χίτλερ, κερδίζοντας στα 100 μ., 200 μ., 4Χ100 μ. και μήκος.

Ο Οουενς είχε χαρίσει το ένα μετάλλιο στον Μπιλ Ρόμπινσον, σύμφωνα με τη βιογραφία του τελευταίου. Το εν λόγω μετάλλιο είχε πουληθεί σε δημοπρασία για 1.466.574 δολάρια το 2013, που ήταν τιμή-ρεκόρ για αντικείμενο σχετικό με τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Αμερικανός είχε χρησιμοποιήσει τα άλλα τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια για να πληρώσει τη διαμονή του σε ξενοδοχείο του Πίτσμπουργκ τη δεκαετία του '50, σύμφωνα με το «Intelligent Collector», περιοδικό που σχετίζεται με το Heritage Auctions, τον οίκο που θα δημοπρατήσει τα μετάλλια τον Αύγουστο.

«Ο Τζέσε δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει για τη διαμονή του στο ξενοδοχείο. Οπότε έδωσε τα μετάλλιά του», είπε ο Αλμπερτ ΝτεΒίτο, γιος τεχνίτη στο Πίτσμπουργκ, στα χέρια του οποίου κατέληξαν τα δύο μετάλλια που βγαίνουν τώρα στο σφυρί.

Αργότερα, ο πατέρας του ΝτεΒίτο πήρε τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, για παλιότερο δάνειο. Εκείνος κράτησε τα δύο και επέστρεψε στον ξενοδόχο το ένα χρυσό μετάλλιο, το οποίο δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται.

Ο ΝτεΒίτο είχε σκεφτεί να πουλήσει τα δύο μετάλλια, όταν είχε δει την τιμή που έπιασε εκείνο που δημοπρατήθηκε το 2013. «Σκέφτηκα ''Θεέ μου, αυτά αξίζουν κάτι''», εξομολογήθηκε στο περιοδικό, σύμφωνα με το NBC.

Πριν πεθάνει, το 1980, ο Οουενς είχε δηλώσει ότι είχε χάσει τα τέσσερα χρυσά μετάλλια και η γερμανική κυβέρνηση τα είχε αντικαταστήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ