Η Ρεάλ κατέκτησε το Copa del Rey - iefimerida.gr

Η Ρεάλ κατέκτησε το Copa del Rey

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικού του Copa del Rey με τη Μπαρτσελόνα, καθώς με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης έστειλε στο καναβάτσο τους «μπλαουγκράνα» και χάρισε στη βασίλισσα το κύπελλο μετά από 18 χρόνια.

Ο Πορτογάλος άσος για 103 λεπτά ήταν ο μοιραίος των Μαδριλένων, έχοντας χάσει τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά στην τέταρτη προσπάθεια τα κατάφερε. Με εξαίρετο άλμα και καρφωτή κεφαλιά σε άψογη σέντρα από τα αριστερά του Ντι Μαρία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.

Με αυτό το γκολ η Ρεάλ επέστρεψε στους τίτλους μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δείχνοντας πως επιτέλους βρήκε τον προπονητή και τον τρόπο για να σταθεί απέναντι στο διαστημικό ποδόσφαιρο των Καταλανών. Μέχρι το περασμένο Σάββατο, όταν και οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο Μπερναμπέου η Μπαρτσελόνα μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες εις βάρος των «αιωνίων» αντιπάλων τους και μάλιστα οι περισσότερες με βαριά σκορ. Στους εννιά μήνες, όμως, που ο Ζοσέ Μουρίνιο κάθεται στον πάγκο των Μαδριλένων τα πράγματα φαίνεται να επιστρέφουν ξανά σε μια ισορροπία.

Πριν από τον τελικό, ο πλειονότητα των ουδέτερων φιλάθλων στοιχημάτιζε στην επικράτηση του καθολικού τρόπου παιχνιδιού των «μπλαουγκράνα». Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, όμως, ο Μουρίνιο βρήκε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Μπαρτσελόνα σε κάθε αντίπαλό της αδιακρίτως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ