Συμπληρωματικές διώξεις για δωροδοκία στα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου - iefimerida.gr

Συμπληρωματικές διώξεις για δωροδοκία στα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταιγιστικές θα είναι όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις στην δικογραφία των φρεγατών, μετά το αίτημα της ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα να ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η δίωξη ασκήθηκε σήμερα από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και αφού η τελευταία μελέτησε τη δικογραφία και τα στοιχεία που της απεστάλησαν από τον ανακριτικό γραφείο, η οποία αφορά την σύμβαση για την προμήθεια των φρεγατών, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Την άσκηση της δίωξης είχε ζητήσει εγγράφως η αρμόδια ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής στην ίδια υπόθεση Γιώργος Ευαγγέλου, μετά την αξιολόγηση στοιχείων αλλά και το γεγονός ότι η Ελβετική δικαιοσύνη ενημέρωσε τους εισαγγελείς διαφθοράς για την ύπαρξη δύο νέων λογαριασμών και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και την σύζυγό του.

Επιπλέον, βαρύνοντα ρόλο στο αίτημα για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης και για άλλα αδικήματα εκτός αυτού της απιστίας, έπαιξαν και τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι ανώτερου στελέχους της εταιρίας Thales αλλά και η κατάθεση Γάλλου, πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως όλα δείχνουν, οι απαντήσεις που αναμένονται επί των δύο νέων λογαριασμών και του αςφαλιστηρίου συμβολαίου, μετά το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλλει η χώρα μας στην Ελβετία, θα δώσουν νέα τροπή στην επίμαχη δικογραφία.

Δικαστικοί κύκλοι υπενθυμίζουν πάντως με νόημα ότι εκτός από τις φρεγάτες, ανοίγει και η δικογραφία των αρμάτων μάχης Leopard, ίσως του πιο ακριβού εξοπλιστικού προγράμματος που υπέγραψε η χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξοπλιστικά Παπαντωνίου φρεγάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ