Νότια Κορέα: Δεν θα πληρώσουμε στις ΗΠΑ το 1 δισ. δολάρια για το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD - iefimerida.gr

Νότια Κορέα: Δεν θα πληρώσουμε στις ΗΠΑ το 1 δισ. δολάρια για το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει αλλάξει η θέση της Νότιας Κορέας, ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν το οικονομικό κόστος της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

Η ανακοίνωση αυτή, αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης στο Reuters, εκφράζοντας την επιθυμία να πληρώσει η Νότια Κορέα για το αναφερόμενο πυραυλικό σύστημα το κόστος του οποίου φτάνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ότι η κυβέρνησή μας προσφέρει το έδαφος και τις υποδομές υποστήριξης για τη λειτουργία του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD και οι ΗΠΑ καλύπτουν το οικονομικό κόστος της ανάπτυξης του συστήματος, της λειτουργίας του, αλλά και της τεχνικής συντήρησής του» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ στη Σεούλ.

«Ακόμη και στην περίπτωση που αγοράσουμε το THAAD, η βασική του λειτουργία θα είναι στα χέρια των ΗΠΑ. Έτσι, η αγορά του, αποτελεί μία εξωπραγματική επιλογή. Αυτό αποτέλεσε ζήτημα, όταν εξετάζαμε τις επιλογές μας», δήλωσε ο Κιμ Κι-γιανγκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γιονσέι της Σεούλ και σύμβουλος του προεδρικού υποψηφίου Μουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ