Οι Κινέζοι πάνε στο Χονγκ Κονγκ για να γεννήσουν τα «μωρά του Δράκου» - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι πάνε στο Χονγκ Κονγκ για να γεννήσουν τα «μωρά του Δράκου»

dragon babies
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κίνα φαίνεται πως τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός αλλά... ο δράκος! Την ώρα που ο πολυπληθέστερος λαός του κόσμου μετρούσε αντίστροφα για να υποδεχθεί τη Χρονιά του Δράκου, χιλιάδες Κινέζες βρέθηκαν στο Χονγκ-Κονγκ με σκοπό να γεννήσουν τα «τυχερά μωρά» αψηφώντας τις απαγορεύσεις.

Τα μωρά «της χρονιάς του δράκου» θεωρούνται τα πλέον τυχερά για τους Κινέζους καθώς ο δράκος συνδέεται με αυτοκράτορες (ήταν ο θυρεός της αυτοκρατορικής Κίνας), δύναμη και ευφυΐα. Ωστόσο, η απαγόρευση του Πεκίνου στις γεννήσεις προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη πληθυσμιακή αύξηση στη χώρα, οδήγησε χιλιάδες Κινέζες στο Χόνγκ Κόνγκ προκειμένου να γεννήσουν τα «dragon babies».

Το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τον Ιούνιο να βάλει πλαφόν στις 34.000 γεννήσεις από μη κατοίκους, στους οποίους επιτρέπεται να γεννήσουν στην πόλη. Το 2010, 40.000 γυναίκες από την κεντρική Κίνα γέννησαν στο Χονγκ Κονγκ όπου ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων έφτασε τις 88.000.

Υπενθιμίζεται ότι η πόλη του Χογνκ Κόνγκ υπήρξε βρετανική αποικία από το 1842 και συμμετείχε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία ως το 1997, οπότε μεταβιβάστηκε στην Κίνα κάτω από ειδικό καθεστώς αυτονομίας.

Σήμερα κυβερνάται ως ειδική διοικητική περιοχή κατά τον βασικό νόμο του Χογκ Κονγκ που επιτρέπει στην πόλη να είναι αυτόνομη ως προ το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες και τις διεθνείς αθλητικές αποστολές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ