Στα άκρα η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία - iefimerida.gr

Στα άκρα η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, μετά τις κατηγορίες της ΝΔ εις βάρος του Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και με αφορμή τα όσα υποστήριξαν στελέχη της για την Οικονομία, κάνοντας λόγο για «παραγωγούς λάσπης και κατασκευαστές ψεμάτων».Κάνοντας λόγο για 'χαλκείο της Συγγρού', στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ξεπέρασε κάθε όριο στην περίπτωση της υποτιθέμενης –όπως την χαρακτηρίζουν- συνέντευξης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε τουρκική εφημερίδα, στηρίζοντας πλέον απολύτως τον Θόδωρο Πάγκαλο και κλείνοντας το θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Αντί να εξακριβώσουν τι ακριβώς έγινε, υιοθέτησαν όλα τα γραφόμενα της τουρκικής εφημερίδας και τελικά αποδείχθηκε ότι ούτε 'συνέντευξη' υπήρξε, ούτε ειπώθηκε η φράση 'όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε», σημειώνουν. Στο καθημερινό δε, 'non paper' του ΠΑΣΟΚ υπό τον τίτλο 'Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας', οι τόνοι αυξάνονται κατακόρυφα, με το κυβερνών κόμμα να κατηγορεί τη ΝΔ για λειτουργία με λογική 'χείριστης φυλλάδας χαμαιτυπείου', όπου το κουτσομπολιό γίνεται 'είδηση' και το ψέμα 'αποκάλυψη', με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και αποτέλεσμα την ανυποληψία...

Εντωμεταξύ, για 'κατασκευή ψεμάτων' κατηγορούν στην κυβέρνηση τη ΝΔ, με αφορμή τα όσα υποστήριξε περί επτά δις ευρώ 'πρόσθετου χρέους' στην χώρα κατά τα πεντέμισι χρόνια της κυβέρνησής της. Μιλούν δε για 'αλαλούμ' αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, όταν τη μία στιγμή μιλούσε για 7,5 δις ευρώ ανά έτος και την άλλη για επτά δις ευρώ συνολικά. Ο ίδιος ο κ.Σταϊκούρας πάντως, μιλώντας την Μ.Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ απέδωσε σε λάθος στον προφορικό του λόγο τον αρχικό του ισχυρισμό, διευκρινίζοντας (όπως ακριβώς νωρίτερα και στον Flash) ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι πως συνέβαλε κατά επτά δις ευρώ στη διόγκωση του εθνικού χρέους συνολικά στην πενταετία 2004-2009. Ο ίδιος μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για 'θράσος' καθώς μιλά για το χρέος της χώρας που «το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε», όπως είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ