Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: seleo.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πορεία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ζητώντας να σταματήσει ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας.

Η πορεία πέρασε και σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και συνεχίζεται με κατεύθυνση το Διοικητήριο, όπου και θα ολοκληρωθεί.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός διενεργείται από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) και προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ως τις 15 Μαΐου, με ελάχιστο τίμημα τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο και εκφράζουν την ανησυχία τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Εκφράζουν υπόνοιες ότι απειλείται περίπου «το ένα τρίτο» των σημερινών 337 θέσεων εργασίας.

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Να σταματήσει ο διαγωνισμός, υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο για να επιτελεί το εθνικό της ρόλο, να έρθουν δουλειές και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.

«Πουλούν την εταιρία όσο κοστίζει ένα σύγχρονο άρμα από αυτά που κατασκευάζει και δεν διασφαλίζουν ούτε τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από δικαστήρια, όπου συζητήθηκε η από τριετίας προσφυγή των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος. Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Διοικητήριο η πορεία διαμαρτυρίας.

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ και ο προέδρος της διοίκησης του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης έγιναν δεκτοί από την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κ. Νοτοπούλου, στην οποία και διατύπωσαν τα αιτήματά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βίντεο: thestival.gr, Φωτογραφίες: seleo.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ