Boυδαπέστη: Πού να πας, τι να δεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Boυδαπέστη: Πού να πας, τι να δεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνας από τους πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που μπορείτε να επιλέξετε για ένα τριήμερο είναι η Βουδαπέστη. Tην αποκαλούν το «Παρίσι της Ανατολής» κι όχι άδικα, αφού έχει μια κοσμοπολίτικη αύρα και πολύ έντονη ζωή.

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας χωρίζεται σε δυο μέρη στην Βούδα και την Πέστη και ανάμεσά τους κυλάει ο Δούναβης. Το καλύτερο είναι να μείνετε στην πλευρά της Πέστης, όπου βρίσκετε το κέντρο της πόλης, όμως σίγουρα θα επισκεφτείτε και την παλιά πόλη της Βούδας με το υπέροχο κάστρο της και το λόφο της Citadella.

Κάντε μια στάση στην εκκλησία του Matthias, που πήρε το όνομά της όχι από κάποιον Άγιο αλλά από τον βασιλιά Ματία τον Δίκαιο.

Έξω από τον μεγαλόπρεπο ναό, θα δείτε το άγαλμα του βασιλιά Stephen, που στις μέρες του η Ουγγαρία γνώρισε ένδοξες εποχές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουδαπέστη ταξίδι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ