Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες]

φωτογραφίες: twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορική βίλα στο Μόντε Κάρλο, στην οποία έζησε για μία δεκαετία ο Καρλ Λάγκερφελντ ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της για το κοινό και φιλοξενεί έργα κορυφαίων γκαλερί τέχνης και design.

Στην έκθεση Nomad Monaco συμμετέχουν 15 γκαλερί απ΄ όλο τον κόσμο, από τη Μόσχα μέχρι τις Βρυξέλλες και τη Βηρυτό μέχρι το Τόκιο και παρουσιάζουν από σήμερα έως τις 30 Απριλίου στα δωμάτια της βίλας έργα σύγχρονης τέχνης, συλλεκτικά κομμάτια ντιζάιν και κοσμήματα.

H έκθεση Nomad είναι το πνευματικό παιδί του Giorgio Pace, που δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, στην τέχνη και στα πολυτελή brand και του Nicolas Bellavance-Lecompte από το ατελιέ Oeuffice, επιμελητή και συνιδρυτή της γκαλερί Carwan στη Βηρυτό.

Στόχος τους είναι η έκθεση να διοργανώνεται σε ετήσια βάση και να ταξιδεύει σε διαφορετικό προορισμό κάθε χρόνο-ξεκινώντας φέτος από τη βίλα La Vigie.

Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με θέα την Κυανή Ακτή η βίλα χτίστηκε το 1902 και θεωρείται ένα από τα πλέον εξαιρετικά ακίνητα στη Γαλλική Ριβιέρα χάρη στη μοναδική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, την αρχιτεκτονική και την ιστορία της.

Ήταν η κατοικία του σχεδιαστή μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα έγινε πολυτελές ξενοδοχείο – αλλά τώρα ανοίγει για το κοινό, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Giorgio Pace και Nicolas Bellavance-Lecompte τόνισαν, σύμφωνα με το Dezzen, ότι με τη Nomad επανεξετάζεται η κλασική ιδέα των εκθέσεων και διοργανώνεται ένα γεγονός οικείο, που παρουσιάζει έργα σε ένα ριζικά νέο πλαίσιο και συγκεντρώνει μία κοινότητα ατόμων που ζητούν μία διαφορετική εμπειρία.

Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η έκθεση Nomad Monaco θα φιλοξενείται στη βίλα La Vigie από σήμερα έως τις 30 Απριλίου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συζητήσεις μεταξύ του αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ και του διευθυντή του Μουσείου Ντιζάιν του Λονδίνου, Ντέγιαν Σούντιτς και ένα πρότζεκτ από την Serpentine Galleries.

Η ονειρεμένη βίλα του Λάγκερφελντ στο Μονακό γίνεται... γκαλερί [εικόνες] | iefimerida.gr 5


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μονακό Κάρλ Λάγκερφελντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ