Η ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ- Μείωση κατά 20% του εταιρικού φόρου - iefimerida.gr

Η ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ- Μείωση κατά 20% του εταιρικού φόρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ υπόσχεται η κυβέρνηση Τραμπ σε επιχειρήσεις σε μια εκτεταμένη φορολογική μεταρρύθμιση που εκτείνεται από την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μέχρι την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς.

Στόχος του φιλόδοξου σχεδίου, το οποίο θα πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο, είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση Τραμπ, η ανάπτυξη της οικονομίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με το σχέδιο η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από το 35% στο 15%.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε της αμερικανικές επιχειρήσεις τις πλέον ανταγωνιστικές στον πλανήτη. Αυτή τη στιγμή έχουμε 35% φόρο επιχειρήσεων και το σύστημά μας είναι ίσως το πιο περίπλοκο και μη ανταγωνιστικό για τις επιχειρήσεις στον κόσμο» ανέφερε σχετικά ο αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Τι περιλαμβάνει

Αναλυτικά η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ περιλαμβάνει:

Για τις επιχειρήσεις

Φόρο επιχειρήσεων στο 15%, εδαφικό φορολογικό σύστημα για την εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού για τις αμερικανικές εταιρείες, εφάπα φόρο για τα τρισεκατομμύρια δολαρίων που διακρατούνται στο εξωτερικό και εξάλειψη φορολογικών ελαφρύνσεων για ειδικά συμφέροντα

Για τα φυσικά πρόσωπα

Τη μείωση από 7 σε 3 φορολογικές κλίμακες του 10%, 25% και 35%, τον διπλασιασμό της τυπικής έκπτωσης φόρου, την παροχή φοροελαφρύνσεων σε οικογένειες με παιδιά και έξοδα περίθαλψης.

Απλοποίηση φορολογίας

Εξάλειψη των στοχευμένων φοροαπαλλαγών που ωφελούν κυρίως τους πλουσιότερους φορολογούμενους, προστασία της ιδιοκτησίας ακινήτων και φορολογικές εκπτώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κατάργηση του εναλλακτικού ελάχιστου φόρου, τλου φόρου κληρονομιάς και του φόρου 3,8% που επιβλήθηκε στο πλαίσιο του Obamacare που πλήττει κυρίως τις επιχειρήσεις και το επενδυτικό εισόδημα

Η κυβέρνηση Τραμπ δίνει διαβεβαιώσεις πως δεν θα παρουσιαστεί έλλειμμα στον προϋπολογισμό εξαιτίας των μειώσεων στη φορολογία. Αντιθέτως προβλέπουν μεγάλη αύξηση των εσόδων από την συνεπακόλουθη τόνωση της ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι από τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση Τραμπ θα πραγματοποιήσει ακροαματικές διαδικασίες με τους εμπλεκόμενους φορείς για να λάβει τις θέσεις τους και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία για να αναπτύξει τις λεπτομέρειεςτου σχεδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φορολογική μεταρρύθμιση ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ