Βυθισμένη στο χάος η Βενεζουέλα: Αυτός είναι ο 20χρονος που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς -Στους 32 οι νεκροί [εικόνα]

Το τελευταίο θύμα των ταραχών στη Βενεζουέλα είναι ένας 20χρονος.

Ο άτυχος νεαρός που συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του Νικόλας Μαδούρο τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από δακρυγόνο στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τσακάο που κυριαρχεί η αντιπολίτευση.
Πρόκειται για τον 20χρονος Juan Pablo Pernalete Llovera, ο οποίος σύμφωνα με την El Cooperante δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στη Βενεζουέλα.

Αυτός είναι ο 20χρονος Juan Pablo Pernalete Llovera που δολοφονήθηκε πριν από λίγο από αστυνομικούς στη #Βενεζουέλα.
(ΠΗΓΗ: El Cooperante) pic.twitter.com/poDBm5BY0R

Ο Μαδούρο βγάζει τη Βενεζουέλα από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών
Η Βενεζουέλα θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) σε διαμαρτυρία για την καμπάνια της Ουάσιγκτον εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας, είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες σε τηλεοπτικές δηλώσεις χθες.

Ο αμυντικός οργανισμός εδρεύει στην Ουάσιγκτον και "αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό, δικαστικό και κοινωνικό κρατικό φόρουμ στο ημισφαίριο", σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Ο Οργανισμός περιλαμβάνει 35 κράτη της Βόρειας, Κεντρικής, και Νότιας Αμερικής, ενώ έχει χορηγήσει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή σε 69 κράτη καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τη Ροντρίγκεζ η απόφαση δεν είναι προσχηματική αλλά «εχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του λαού μας». Όπως εξήγησε οι διαδικασίες που θα διαρκέσουν περίπου 24 μήνες, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Η κίνηση αυτή του Μαδούρο έρχεται σε μια στιγμή που η Βενεζουέλα μετράει πλέον 32 νεκρούς από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ