Γερμανικό «Νάιν» για ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - iefimerida.gr

Γερμανικό «Νάιν» για ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στηλώνει τα πόδια» το Βερολίνο στην προοπτική ενίσχυσης του μηχανισμού ESM, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας παρά τις πιέσεις που ασκούνται ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προκειμένου να έχει επαρκή δύναμη πυρός για να καλύψει τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας αναμένεται να είναι το καυτό θέμα στη σειρά συναντήσεων που θα έχει αυτή την εβδομάδα η Άνγκελα Μέρκελ με μια σειρά Ευρωπαίων και διεθνών οικονομικών αξιωματούχων.

Ήδη, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, έχει καλέσει ανοιχτά το Βερολίνο να ενισχύσει περαιτέρω το μηχανισμό ευρωδιάσωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Γερμανίδα Καγκελάριος και όλοι οι αξιωματούχοι του Βερολίνου θα επιμείνουν στη θέση τους για καμία επιπλέον ενίσχυση του μηχανισμού. Ο ESM αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ