«Bonjour!» από τη γαλλόφωνη Huffington Post

Με τον τίτλο «Bonjour!» υποδέχθηκε η Huffington Post τη γαλλόφωνη έκδοσή της η οποία αποτελεί και το πρώτο βήμα του ομίλου Huffington Post- AOL προς τις μη-αγγλόφωνες χώρες. Το εγχείρημα γίνεται σε συνεργασία με τον όμιλο της Le Monde και επικεφαλής της έκδοσης είναι η γνωστή δημοσιογράφος Ανν Σινκλέρ.

Στο πρώτο της editorial, η Ανν Σινκλέρ τόνισε ότι στόχος της γαλλικής Huffington Post είναι να μεταφέρει στο διαδίκτυο τις συζητήσεις εκείνες που γίνονται στα καφενεία και τα τραπέζια, με στόχο η ιστοσελίδα να γίνει ένα ζωντανό forum διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών. Σύμφωνα με την ομάδα της Huffington ο στόχος είναι διπλός: από τη μία η μεταφορά και αναπαραγωγή των ειδήσεων με ένα τρόπο προκλητικό και ενίοτε αστείο και από την άλλη η ζωντανή επικοινωνία και η διάδραση.

Παράλληλα η Αριάννα Χάφινγκτον τόνισε πως στόχος της γαλλόφωνης έκδοσης είναι να μεταφέρει τη γαλλική κουλτούρα και ιδιοπροσωπεία. «Για μένα κλείνει ο κύκλος ενός ταξιδιού που ξεκίνησε όταν για πρώτη φορά στα 11 μου επισκέφθηκα το Παρίσι με τον πατέρα και την αδερφή μου- ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα εκτός Ελλάδας», έγραψε στο άρθρο της η ιδρύτρια της Huffington Post.

H Αριάννα Στασινοπούλου- Xάφινγκτον στο Παρίσι, σε ηλικία 11 ετών μαζί με τον πατέρα της και την αδερφή της Αγάπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ