ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Δεν έχει βρεθεί λύση αποφυγής των πνιγμών - iefimerida.gr

ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Δεν έχει βρεθεί λύση αποφυγής των πνιγμών

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν έχει βρεθεί λύση για να αποφεύγονται οι πνιγμοί στη θάλασσα. Κατά συνέπεια, η διάσωση των προσφύγων και μεταναστών είναι υποχρεωτική και στο θέμα αυτό δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί», δήλωσε η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τη νότια Ευρώπη.

Η Καρλότι Σάμι μιλώντας στο ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre σχολίασε την έρευνα της εισαγγελίας της Κατάνης της Σικελίας, η οποία επιχειρεί να εξακριβώσει αν κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις διατηρούν σχέσεις με δουλεμπόρους που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία οι έρευνες αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν με τον τρόπο που προβλέπει ο νόμος. Πρέπει να πούμε, όμως, πως όταν, για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται η συνεργασία περισσότερων οργανισμών και οργανώσεων, αυτό γίνεται πράξη. Είναι σημαντικό, βέβαια, η συνεργασία αυτή να καθορίζεται με τον κατάλληλο τρόπο και τους προβλεπόμενους όρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Rai Tre τονίζει σε σχόλιό του ότι από την αρχή του 2017 πάνω από χίλια άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να ολοκληρώσουν τον διάπλου της Μεσογείου και ότι, η τραγική αυτή πραγματικότητα καθιστά αναγκαίο να αποσαφηνισθούν ρόλοι και υποχρεώσεις.

«Η Frontex, με πολύ χρήσιμο τρόπο, είπε ότι δεν διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει συνέργεια μη κυβερνητικών οργανώσεων με δουλεμπόρους. Αλλά πρόσθεσε ότι η εκμετάλλευση των ανθρώπων από τους δουλεμπόρους στη Λιβύη έχει δημιουργήσει έναν τζίρο που αγγίζει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Μπορεί να πει κανείς, δηλαδή, ότι επωφελούνται της κατάστασης αυτής, της υποχρέωσης να σώζονται όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να πεθάνουν από πνιγμό στη Μεσόγειο», ολοκλήρωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στη νότια Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία πρόσφυγες πνιγμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ