Η Uber σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές ιπτάμενων αυτοκινήτων μέχρι το 2020 [βίντεο]

Η Uber αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με κατασκευαστές αεροπλάνων προκειμένου να αναπτύξει και να δοκιμάσει ένα δίκτυο ιπτάμενων αυτοκινήτων μέχρι το 2020.

Η εταιρεία ιδιωτικών οδικών μετακινήσεων, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Ντουμπάι.

Τα ιπτάμενα, ηλεκτρικά ταξί είναι την παρούσα στιγμή σε στάδιο εξέλιξης και βρίσκονται υπό την επιτήρηση πολλών αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων της Embraer και της Bell Helicopter.

Παρότι αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, η Uber θεωρεί ότι η υπηρεσία θα κοστίζει περίπου το ίδιο με αυτήν ενός κανονικού αυτοκινήτου.

Σε συνέχεια των ιδεών που δημοσιεύτηκαν σε ένα έγγραφο τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία προσέθεσε πως τα ηλεκτρικά οχήματα θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται καθέτως, όπως περίπου κάνει ένα ελικόπτερο.

Επίσης, οι ιθύνοντες της εταιρείας υπογράμμισαν πως τα οχήματα θα έχουν μηδενικές εκπομπές αερίων και πως θα παράγουν ελάχιστο θόρυβο.

Σε μια ανακοίνωση της, η Uber είπε πως ο στόχος είναι «να επιτρέψουμε στους πελάτες του μέλλοντος, να πατάνε ένα κουμπί και να μπορούν να πετάξουν με μεγάλη ταχύτητα μέσα και πάνω απ' τις πόλεις».

Αν τα σχέδια της Uber τελικά πραγματοποιηθούν και οι άνθρωποι αποκτήσουν την δυνατότητα να πετάνε πάνω από αστικές περιοχές που έχουν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, τότε αυτό θα μειώσει δραματικά την χρήση των μέσων μαζικής κυκλοφορίας.

Παρόλο που μπορεί όλο αυτό το εγχείρημα να ακούγετα ι περισσότερο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας πάρα σαν κομμάτι της πραγματικότητας, η εταιρεία έχει βάλει στόχο να απογειώσει το πρώτο της όχημα το 2020 στο World Expo που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι.

Μάλιστα, η εταιρεία ευελπιστεί πως μέχρι το 2023 θα έχει εγκαταστήσει ένα δίκτυο ιπτάμενων ταξί, το οποίο θα μεταφέρει τους πελάτες πάνω από τις πόλεις.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως, η εταιρεία πρέπει πρώτα να πείσει τους επιβάτες και τις αρμόδιες αρχές πως η τεχνολογία της θα παρέχει μέγιστη ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.

Και η αλήθεια είναι πως ακόμα υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που θα ρυθμιστεί και θα εξεταστεί η εισαγωγή αυτής της τεχνολογικής καινοτομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Uber ιπτάμενα αυτοκίνητα 2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ