Διχάζει την ΝΔ η παραπομπή του ΓΑΠ για το έλλειμμα - iefimerida.gr

Διχάζει την ΝΔ η παραπομπή του ΓΑΠ για το έλλειμμα

Διχάζει την ΝΔ η παραπομπή του ΓΑΠ για το έλλειμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να «φουντώσει» το θέμα που έχει προκύψει με το έλλειμμα του 2009 και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθπυνες Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, θέλει ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της ΝΔ.

Ήδη, ο Αντώνης Σαμαράς έχει γίνει αποδέκτης εισηγήσεων να συντηρήσει το ζήτημα ακόμα και καταθέτοντας πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών. Στη Συγγρού θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου ειδικά αυτή την περίοδο μπορεί να γίνει στόχος με οφέλη για τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τασούλας ζήτησε ήδη την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας ότι ο ίδιος στη θεση του θα το είχε κάνει.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ υπενθύμιζαν ότι ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει για τη διερεύνηση όσων έγιναν και οδήγησαν στην υπογραφή του Μνημονίου τον Μάιο του 2010 .

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες φωνές που κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση είτε γιατί θεωρούν ότι θα δυναμιτιστεί το πολιτικό κλίμα είτε γιατί βλέπουν ότι μια εξεταστική επιτροπή ενδεχομένως συσπειρώσει ένα ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά του.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου μίλησε για τεράστιες πολιτικές ευθύνες στο χειρισμό της υπόθεσης του ελλείμματος αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ