Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες]

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί πολλά δημοσιεύματα ανά την υφήλιο -και αρκετά γερμανικά- να κυκλοφόρησαν με τίτλους του τύπου η Ιβάνκα Τραμπ εντυπωσίασε το Βερολίνο, ωστόσο η παρουσία της αν όχι επισκιάστηκε, τουλάχιστον κινδύνεψε, από μιας γαλαζοαίματης.

Ο λόγος για την βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα, η γαλαζοαίματη που τελευταία απασχολεί τα μίντια όσο και η Κέιτ Μίντλετον.

Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πιο προσιτή από τους υπόλοιπους γαλαζοαίματους, πάντα χαμογελαστή, με άποψη και πάντα προσεγμένες στιλιστικά εμφανίσεις η βασίλισσα Μαξίμα είναι το πρόσωπο με το οποίο ασχολούνται όλοι τελευταία.

Χθες, η βασίλισσα της Ολλανδίας βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με μερικές απο τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ένα ακόμη πρόσωπο που και απασχολεί και απ' ότι φαίνεται δύναμη και ρόλο αποκτά σιγά σιγά: Την Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου η οποία χθες εγκαινίασε το θεσμό της Πρώτης Κόρης.

Και ναι, η Μαξίμα της Ολλανδίας χθες έμοιαζε πιο άνετη, είχε αέρα, αυτοπεποίθηση ενώ η Ιβάνκα στο ντεμπούτο της και επισήμως ως Πρώτη Κόρη ήταν αν όχι σφιγμένη, τουλάχιστον πολύ προσεκτική.

Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ολες οι προαναφερθείσες συμμετείχαν στο Διεθνή Διάσκεψη των Γυναικών, το επονομαζόμενο και W20, που έγινε χθες στο Βερολίνο, η κάθε μια από το πόστο της, αντιπροσωπεύοντας τις δικές της ιδέες και πιστεύω.

Η βασίλισσα Μαξίμα, η οποία δούλευε στον τραπεζικό τομέα πριν παντρευτεί τον σημερινό βασιλιά της Ολλανδίας, και η οποία συχνά υποστηρίζει την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, συμμετείχε ως ειδική πρέσβειρα του ΟΗΕ και άνοιξε την όλη συζήτηση (ήταν και η πρώτη που μίλησε) λέγοντας ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών προσθέτοντας ότι «η οικονομική ένταξη είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο» και τονίζοντας ότι η εξέρρευση λύσεων απαιτεί μια συντονισμένη προσπάθεια πολλών παρεμβάσεων».

Η Ιβάνκα από την πλευρά της πέρασε και... δύσκολες στιγμές στο Βερολίνο καθώς το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση τη γιούχαρε καθώς την άκουσε να υπερασπίζεται τον πατέρα της ως προς τη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες και να τονίζει το πόσο καλός είναι, ενώ η συντονίστρια της συζήτησης στην αρχή θέλησε να την ρωτήσει με ποια ιδιότητα συμμετέχει, αυτή του εκπροσώπου του πατέρα της, του εκπροσώπου του αμερικανικού λαού ή του εκπροσώπου της επιχείρησής της.

Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Υποκλίθηκαν και οι δύο στο φλοράλ

Και οι δυο κυρίες υποκλίθηκαν στην τάση του φλοράλ, με διαφορετικό βέβαια τρόπο η κάθε μια. Η μεν Ιβάνκα Τραμπ επέλεξε ένα φόρεμα με άρωμα '50s σε διακριτικό χρώμα και με διακριτικά τυπώματα (αλλά ενδιαφέροντα κοψίματα), η δε βασίλισσα Μαξίμα επέλεξε κάτι πιο έντονο, ζωηρό, χαρούμενο. Σε κλασική γραμμή μεν, σε χρώματα τέτοια όμως που έδιναν και στην ίδια άλλο αέρα.

Η Πρώτη Κόρη στο πρώτης διεθνές ταξίδι ως η κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ, φυσικά, επέλεξε τη δημιουργία ενός Αμερικανού σχεδιαστή και συγκεκριμένα του Michael Kors, το οποίο συνδύασε με κοσμήματα από τη δική της σειρά.

Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η βασίλισσα της Ολλανδίας πάλι, επέλεξε ένα μίντι φόρεμα με έντονο φλοράλ του brand Νatan με έδρα τις Βρυξέλλες, του οποίου δημιουργίες προτιμά συχνά.

Ποια είναι η βασίλισσα Μαξίμα

Η Μάξιμα περιγράφεται από τα φιλοβασιλικά κοσμικά περιοδικά της Ευρώπης ως «χαριτωμένη και κομψή». Το αληθινό της όνομα είναι Μάξιμα Ζορεγιέτα, γεννήθηκε στην Αργεντινή πριν από 46 χρόνια. Ο πατέρας της ήταν δεξί χέρι του δικτάτορα Βιντέλα και υπουργός στην κυβέρνησή του, από το 1976 ως το 1981.

Σπούδασε οικονομία στην Αργεντινή και εργάστηκε σε τράπεζα της Νέας Υόρκης και των Βρυξελλών. Το 1999, στη Σεβίλλη της Ισπανίας, γνώρισε κάποιον Αλεξάντερ σε μια γιορτή φίλων της. Τον καλεί να έρθει σπίτι της στη Νέα Υόρκη για να γνωριστούν καλύτερα. Εκείνος, πράγματι, την επισκέπτεται, της ομολογεί ότι είναι διάδοχος βασιλιάς και της προτείνει να κάνουν σχέση. Όταν το ειδύλλιο έγινε γνωστό, η Ολλανδοί ξεσηκώθηκαν εξαιτίας του παρελθόντος του πατέρα της και των σχέσεων που είχε με το δικτατορικό καθεστώς της Αργεντινής. Όμως ο πρίγκιπας είναι ερωτευμένος μαζί της και πείθει τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας να κάνει επίσημη έρευνα για το παρελθόν του πατέρα της αγαπημένης του. Η έρευνα, πράγματι, γίνεται και αποδεικνύει ότι ο πατέρας Ζορεγκιέτα …ήταν αθώος και δεν είχε εμπλακεί σε βασανιστήρια και συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Βιντέλα.
Ετσι, η τότε βασίλισσα της Ολλανδίας Μπεατρίξ ανακοίνωσε επίσημα τους αρραβώνες του γιού της με την Αργεντινή καλονή, το 2001, σε συνέντευξη τύπου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγο αργότερα αλλά στο γάμο δεν παρέστησαν οι γονείς της καθώς στον πατέρα της Μαξίμα απαγορεύτηκε η παρουσία του λόγω του παρελθόντος του και η μητέρα της ανακοίνωσε ότι δεν πάει στο γάμο χωρίς τον σύζυγό της. Η Μάξιμα απέκτησε τρία παιδιά και το 2013 ο σύζυγός της γίνεται βασιλιάς και εκείνη βασίλισσα, η δεύτερη μη Ολλανδή στην ιστορία της χώρας.

Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Βασίλισσα Μαξίμα -Η γαλαζοαίματη που «κόντραρε» την Ιβάνκα Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 14

Φωτογραφίες: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βασίλισσα Μαξίμα Ιβάνκα Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ