Οι Κινέζοι υποδέχθηκαν τη «Χρονιά του Δράκου» και το έτος... 4710 [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι υποδέχθηκαν τη «Χρονιά του Δράκου» και το έτος... 4710 [εικόνες]

Πρωτοχρονιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκαν οι Κινέζοι το νέο έτος και μαζί με αυτό τη χρονιά του Δράκου, που αποτελεί και το ζώο-σύμβολο της υπερδύναμης.

Σύμφωνα με το Κινεζικό ημερολόγιο το οποίο είναι σεληνιακό, οι Κινέζοι υποδέχονται το έτος 4710, ενώ οι εορτασμοί αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.

Κατά τη βουδιστική παράδοση, ο Βούδας ζήτησε κάποτε από τα ζώα να τον συναντήσουν την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Μόνο δώδεκα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έτσι ο Βούδας ονόμασε τους μήνες με βάση αυτά λέγοντας πως οι άνθρωποι που θα γεννηθούν στην εποχή κάθε ενός από τα ζώα θα αποκτούσαν και στοιχεία τους.

Όσοι γεννηθούν λοιπόν τη χρονιά του Δράκου που ξεκίνησε χθες είναι γενναίοι, εφευρετικοί και με πάθος. Διάσημοι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Δράκου ήταν ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Τζον Λένον και η Μαρί-Λουίζ Παρκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ