Ισπανία: Διαδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το αρχηγείο του Λαϊκού Κόμματος [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ισπανία: Διαδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το αρχηγείο του Λαϊκού Κόμματος [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες Ισπανοί πολιόρκησαν το αρχηγείο του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι κατά της πολιτικής διαφθοράς, στον απόηχο νέων αποκαλύψεων χρηματισμού τοπικών αξιωματούχων.

Κτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια οι διαδηλωτές φώναζαν «Το PP δεν είναι κόμμα, είναι συμμορία», ενώ κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Εσείς τα φακελάκια κι εμείς περικοπές», αναφερόμενοι στα ποσά που πλήρωναν κάτω απ’ το τραπέζι επιχειρηματίες έναντι κρατικών συμβολαίων.

Ισπανία: Διαδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το αρχηγείο του Λαϊκού Κόμματος [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Ισπανία: Διαδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το αρχηγείο του Λαϊκού Κόμματος [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε χθες βράδυ μέσω των social media, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως την άδεια των αρχών. Οι τελευταίες προειδοποίησαν ότι βάσει του νέου Νόμου για την Ασφάλεια του Πολίτη ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα σ’ όσους παραστούν στη διαμαρτυρία.

Ο Ραχόι έσπασε τη σιωπή του

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έσπασε τη σιωπή του αναφορικά με τα νέα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν το κόμμα του κι έχουν ήδη οδηγήσει στη σύλληψη του πρώην επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, Ινιάτσιο Γκονζάλεθ και στην αποχώρηση απ’ την πολιτική της βετεράνου του κόμματος, Εσπεράντσα Αγκουίρε, μετά από τρεις δεκαετίες στο επίκεντρο του πολιτικού βίου της χώρας.

Ισπανία: Διαδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το αρχηγείο του Λαϊκού Κόμματος [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

«Όποιος κάνει το έγκλημα, αυτός και την πληρώνει, όπως βλέπουμε», είπε ο Ραχόι σε μια άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους έξω απ’ την κατοικία του Ισπανού πρέσβη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, δεύτερο σταθμό μετά τη Βραζιλία της περιοδείας του Ισπανού πρωθυπουργού στη Λατινή Αμερική.

Το βασικό μήνυμα του Ραχόι, γνωστού για την ικανότητά του να αποφεύγει τις ακανθώδεις ερωτήσεις, ήταν ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος» οι γενικεύσεις και να βάζει το κοινό σ’ ένα τσουβάλι όλους τους πολιτικούς ως υπόπτους για διαφθορά. Και δήλωσε βέβαιος ότι τα τελευταία σκάνδαλα δεν θα επηρεάσουν την ευστάθεια της κυβέρνησης μειοψηφίας κι ότι βασική έγνοια των Ισπανών πολιτών παραμένει η ανάκαμψη της οικονομίας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ