Επιμορφωτικά σεμινάρια από το ανοιχτό δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library στις Σέρρες - iefimerida.gr

Επιμορφωτικά σεμινάρια από το ανοιχτό δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library στις Σέρρες

φωτογραφίες: @natassa_skafida
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Από την Έρευνα στη Λογοτεχνία» είναι ο τίτλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του Future Library που πραγματοποιούνται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Οι Σέρρες επιλέχθηκαν ως ο τελευταίος σταθμός των επιμορφωτικών Σεμιναρίων 2016-2017 «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία», που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Πηνελόπη Τζιόκα και Ιωάννη Κιορίδη.

Τα σεμινάρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου ολοκληρώνοντας τον επιτυχημένο 3ο κύκλο.

Περισσότερα απο 20.000 βιβλία σε 60 βιβλιοθήκες

Από το 2012 το Future Library και το ΚΙΚΠΕ εξακολουθούν να εμπλουτίζουν με νέες εκδόσεις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας.
Μέχρι σήμερα έχουν εμπλουτιστεί 60 βιβλιοθήκες με περισσότερα από 20.000 βιβλία.

Τα σεμινάρια του τρίτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον που υπάρχει για επιμόρφωση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Επιμορφωτικά σεμινάρια από το ανοιχτό δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library στις Σέρρες  | iefimerida.gr 0

Τα Σεμινάρια των Σερρών περιλαμβάνουν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος:
Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Οικονομία, βασιζόμενα στα αποτελέσματα της έρευνάς των εισηγητών. Εκτός από καθηγητές της δευτεροβάθμιας, τα θέματα που θα αναλυθούν ενδιαφέρουν σχολικούς συμβούλους, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές, φοιτητές, καθώς και το ευρύτερο κοινό.

Η «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη» του προγράμματος έχει συγκεντρώσει σημαντικό υλικό καθώς όλες οι εισηγήσεις των σεμιναρίων ανεβαίνουν στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης edu.futurelibrary.gr και βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων των Σερρών έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Απριλίου
17:00 – 19:00
«Δεν θα το βρεις: το δαχτυλίδι του Γύγη και οι «σοφιστικές» του καταβολές»
Με την Χλόη Μπάλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών).

19:00 – 21:00
«Η «Ελένη» του Σεφέρη: μια νέα ανάγνωση ενός όχι εντελώς αντιπολεμικού ποιήματος»

Με την Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σάββατο 29 Απριλίου
10:00 – 12:00
«Η Μεταπολίτευση του 1974 ως κομβική στιγμή στη νεώτερη ελληνική ιστορία.»
Με τον Αναστάσιο Σακελλαρόπουλο, Ιστορικό, Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη.

12:00 – 14:00
«Οικονομικές πτυχές του σύγχρονου λαϊκισμού»
Με τον Βασίλη Πεσμαζόγλου, Επίκουρο Καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιμορφωτικά σεμινάρια από το ανοιχτό δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library στις Σέρρες  | iefimerida.gr 1


Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα σεμινάρια ή να δηλώσουν τον τίτλο που τους ενδιαφέρει.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, Οδός: Ν. Νικολάου 20, Τηλ: 2321098550


Το Future Library είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – γεννήθηκε στη Βέροια το 2011 οταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνέλαβε την ιδέα να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, με σκοπό να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.
Είναι ένα δίκτυο βιβλιοθηκών ανοιχτό σε όλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ