Αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους «βλέπουν» αναλυτές - iefimerida.gr

Αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους «βλέπουν» αναλυτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός των επόμενων δύο ετών «βλέπει» η συντριπτική πλειοψηφία οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Από τους 55 οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση οι 46 προέβλεψαν ότι η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της.

Πάνω από τους μισούς - 24 από τους 45 - εκτίμησαν ότι θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος πριν η χώρα προβεί σε αυτήν την κίνηση, ενώ επτά είπαν ότι θα γίνει σε 6-12 μήνες. Δέκα ερωτηθέντες αναμένουν την αναδιάρθρωση μεταξύ τριμήνου και εξαμήνου, ενώ μόνο τέσσερεις εκτιμούν ότι θα γίνει σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Συνολικά 38 οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι η Ελλάδα πιθανότερο να επιδιώξει την επιμήκυνση του χρέους της. Παράλληλα, 24 δήλωσαν ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η μείωση των κουπονιών ενώ δεκαεννιά βλέπουν περικοπή χρέους ή μείωση του κεφαλαίου που οφείλεται στους δανειστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ