Κανέλα: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες που αγνοούσαμε έως τώρα - iefimerida.gr

Κανέλα: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες που αγνοούσαμε έως τώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και πολύ καιρό, οι επιστήμονες υποψιάζονται πως η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αιχμηρών αιμοπεταλίων και στην προστασία από την αντίσταση στην ινσουλίνη, του παράγοντα δηλαδή που αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη.

Το πώς ακριβώς όμως συμβαίνει αυτό, έχει παραμείνει ένα μυστήριο και ενώ πολλές έρευνες έχουν υποδείξει βάσιμες θεωρίες, πολλές άλλες δεν έχουν καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα.

Μία νέα έρευνα όμως που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, προτείνει έναν πιθανό μηχανισμό που οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα, υποστηρίζοντας πως η κανέλα αποτελεί μία μεταβολική μονάδα παραγωγής ενέργειας. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές πιστεύουν πως τα οφέλη του μπαχαρικού είναι πολλά περισσότερα από τον απλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ