Σταθάκης για ενεργειακά: Μικροδιαφορές μένουν, κλείνουμε ως την Παρασκευή - iefimerida.gr

Σταθάκης για ενεργειακά: Μικροδιαφορές μένουν, κλείνουμε ως την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος για συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι την Παρασκευή, εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μετά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικα στο Χίλτον, ο Γ. Σταθάκης είπε στους δημοσιογράφους πως «απομένουν μικροδιαφορές» και εκτίμησε: «Κλείνουμε ως την Παρασκευή.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με συνδυασμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων και δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ. Αύριο, Τετάρτη, πραγματοποιείται η δεύτερη για το 2017 δημοπρασία για 145 μεγαβατώρες ανά ώρα και τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους εκπροσώπους των θεσμών. Εκεί υπάρχουν καθυστερήσεις και δεν έχει συσταθεί ακόμη σε σώμα με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις από το Βερολίνο. Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε πριν τελειώσει το 2016 είχε τονίσει ότι είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθεί το Υπερταμείο το οποίο άλλωστε ήταν δική του ιδέα από τον Ιούλιο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ