Ολάντ: Δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε την Κυριακή με την ακροδεξιά -Τίποτα δεν τελείωσε

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν διεκδικεί την προεδρία της Γαλλίας.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έγινε την Κυριακή. Ξεχνάμε ότι η Λεπέν είναι στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι όλοι έκριναν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με βάση το γεγονός ότι ο Εμάνουελ Μακρόν επικράτησε της αντιπάλου του, ξεχνώντας ότι η ακροδεξιά πέρασε στον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η πρόκληση είναι να αποδυναμωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το Εθνικό Μέτωπο», προειδοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι βέβαιη η επικράτηση του Μακρόν. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι το ίδιο για μια χώρα να ξέρει ότι η ακροδεξιά φτάνει στο 20, 30 ή 40%. «Είναι απαραίτητο να είμαστε εξαιρετικά σοβαροί και να κινητοποιηθούμε. Να σκεφτούμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε, αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Τη Δευτέρα, ο Ολάντ δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Μακρόν και προειδοποίησε τους Γάλλους ότι η Λεπέν αποτελεί κίνδυνο, για την οικονομία, αλλά και ότι θα διχάσει βαθιά τη χώρα, τη στιγμή που πρέπει να είναι ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατική απειλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ