Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τις φήμες αναδιάρθρωσης - iefimerida.gr

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τις φήμες αναδιάρθρωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα διάψευση των σεναρίων περί αναδιάρθρωσης του χρέους προχώρησε σήμερα για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σε αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Εισαγγελία Αθηνών την επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, οι οποίες σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή, όμως, παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο".

Mετά από αυτή την εξέλιξη, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ