Η συμφωνία για ενεργειακά και ΔΕΗ στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη-θεσμών - iefimerida.gr

Η συμφωνία για ενεργειακά και ΔΕΗ στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη-θεσμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οριστικό «κλείδωμα» του ενεργειακού πακέτου μεταρρυθμίσεων με την πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ θα τεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη με τους εκπρόσωπους των θεσμών.

Οι συναντήσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος που αρχίζουν σήμερα στις 5 το απόγευμα θα επικεντρωθούν στις διατυπώσεις που θα συμπεριλαμβάνει το κείμενο του Staff Level Agreement, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά και κυρίως στο θέμα της ΔΕΗ.

Στο προσχέδιο της συμφωνίας που θα τεθεί επί τάπητος προβλέπεται η σταδιακή μείωση της λιγντικής παραγωγής περίπου κατά 40% και η πώληση λιγνιτικών μονάδων θα γίνει, όπως προβλέπει το προσχέδιο, βάσει τoυ market test που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο.

Βασικός στόχος παραμένει η αναζήτηση διατύπωσης για την προοπτική πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων στην περίπτωση που αποτύχει το market test του Σεπτεμβρίου για τα λιγνιτικά εργοστάσια ή στην περίπτωση που αξιολογηθεί αρνητικά η πρόοδος στην αλλαγή μεριδίων της ΔΕΗ στη λιανική του ρεύματος.

Πάντως τα ενεργειακά επί του παρόντος δεν αποτελούν προτεραιότητα, καθώς το θέμα της πώλησης θα ξανατεθεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μόλις μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγει η DGcomp για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης διαπραγμάτευση ενεργειακά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ