Αφγανός σκότωσε τέσσερις Γάλλους οργισμένος από το βίντεο των Αμερικανών - iefimerida.gr

Αφγανός σκότωσε τέσσερις Γάλλους οργισμένος από το βίντεο των Αμερικανών

Αφγανιστάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δολοφονία τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών ομολόγησε κατά την ανάκρισή του, ένας Αφγανός, ο οποίος όπως υποστήριξε προέβη σε αυτήν την πράξη, επειδή ήταν οργισμένος από το βίντεο των Αμερικανών στρατιωτών να ουρούν πάνω σε πτώματα Ταλιμπαν.

Ο Αφγανός στρατιώτης που σκότωσε τέσσερις Γάλλους στρατιώτες και τραυμάτισε 15 δήλωσε πως δεν έχει καμμία σχέση με τους Ταλιμπάν, ωστόσο δεν τους μισεί.

Στο μεταξύ, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είναι εκείνος που θα αποφασίσει για μία πιθανή απόσυρση των γαλλικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Ο Αλέν Ζιπέ πληροφόρησε την Χίλαρυ Κλίντον Κλίντον για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 20 Ιανουαρίου: διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αποστολή του υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες αυτής της επίθεσης και να συζητήσουν με τις αφγανικές αρχές» αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ, ανέφερε ότι η δολοφονία των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών ήταν μία «μεμονωμένη πράξη, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την οργή του αφγανικού λαού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ