Οι Ρώσοι κατέλαβαν το «Ράιχσταγκ» -2.000 άτομα στην αναπαράσταση στην Πατριωτική «Disneyland» της Μόσχας [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το «Ράιχσταγκ» -2.000 άτομα στην αναπαράσταση στην Πατριωτική «Disneyland» της Μόσχας [βίντεο]

Φωτογραφία: AP/ Pavel Golovkin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 2.000 άτομα πήραν μέρος στην αναπαράσταση της εισβολής του Κόκκινου Στρατού στο Ράιχσταγκ, το 1945.

Η αναπαράσταση έγινε υπό το βλέμμα του Ρώσου υπουργού Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και 5.000 θεατών, στη στρατιωτική «Disneyland», έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με τον Guardian. Δεκάδες τανκ και όπλα της περιόδου χρησιμοποιήθηκαν στην αναπαράσταση, που περιελάμβανε εκρήξεις, ανταλλαγή πυροβολισμών και άνδρες ντυμένη ως Ναζί στρατιώτες που έπεφταν στο έδαφος ενώ καίγονταν.

Σύμφωνα με τον Βλάντισλαβ Πεντένκο, τον υποδιευθυντή του Πατριωτικού Πάρκου, αυτή ήταν η μεγαλύτερη αναπαράσταση μάχης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έχει γίνει στη Ρωσία, για την οποία χρειάστηκε προετοιμασία έξι μηνών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε εγκαινιάσει το Πατριωτικό Πάρκο το 2015, ως ένα μέρος στο οποίο οι νέοι Ρώσοι θα μαθαίνουν την ιστορία της χώρας. Η ανάρτηση της σοβιετικής σημαίας πάνω από το Ράιχσταγκ, το 1945, έγινε ημέρες μετά την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ράιχσταγκ ΡΩΣΙΑ αναπαράσταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ