Ο Τραμπ μίλησε με αστροναύτες στο διάστημα: Θέλω να πάτε στον Αρη το αργότερο στη δεύτερη θητεία μου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Τραμπ μίλησε με αστροναύτες στο διάστημα: Θέλω να πάτε στον Αρη το αργότερο στη δεύτερη θητεία μου [βίντεο]

Φωτογραφία: AP/ Susan Walsh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαι ο πρόεδρός σας, με ακούτε;». Ετσι ξεκίνησε η 20λεπτη συνομιλία που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, με δύο αστροναύτες οι οποίοι βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η συνομιλία έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η Πέγκι Γουίτσον έκανε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα για αστροναύτη από τις ΗΠΑ. Δίπλα της ήταν ο Τζακ Φίσερ και ο Αμερικανός πρόεδρος τους ζήτησε να... φροντίσουν να φτάσουν οι ΗΠΑ στον Αρη το ταχύτερο δυνατόν.

Οταν ρώτησε «Ποιος είναι έτοιμος να πάει στον Αρη;», η Γουίτσον του απάντησε ότι εκτιμάται πως αυτό θα είναι δυνατό περίπου το 2030. Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι η NASA πρέπει να επιταχύνει τον προγραμματισμό προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή της στον «κόκκινο» πλανήτη «στη χειρότερη περίπτωση κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας μου». Γελώντας, η Γουίτσον τον διαβεβαίωσε «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Εχοντας δίπλα του στο Οβάλ γραφείο την κόρη του, Ιβάνκα, και την αστροναύτη Κέιτ Ρόμπινς, ο Τραμπ ενημερώθηκε και για τη ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Για παράδειγμα, ο Φίσερ του εξήγησε ότι ανακυκλώνουν τα ούρα τους και τα μετατρέπουν σε πόσιμο νερό, κάτι που «δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται», όπως συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι καλό. Χαίρομαι που το ακούω. Καλύτερα εσείς, παρά εγώ», σχολίασε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ