Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης μπερδεύει τη ΝΔ - iefimerida.gr

Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης μπερδεύει τη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνεχιζόμενη φημολογία για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί στην επικαιρότητα με άμεσο αντίκτυπο στους δείκτες του χρηματιστηρίου, αλλάζει τα πλάνα του Αντώνη Σαμαρά και του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από χθες λαμβάνουν χώρα διαδοχικές συσκέψεις στα γραφεία της Συγγρού με στόχο να καταρτιστεί το «Ζάππειο II», το οικονομικό πρόγραμμα- απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Ωστόσο, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του Αντώνη Σαμαρά, οι κύριοι Μηταράκης, Σταϊκούρας, Μουρμούρας, Λαζαρίδης και Βάρδας -που έχει επανακάμψει-, αλλά και η κυρία Ρωμαΐδου, βλέπουν πως τα πλάνα τους μπορεί να ανατραπούν . Και αυτό γιατί το βασικό σενάριο των μέτρων που επεξεργάζονταν μέχρι σήμερα μπορεί να τιναχθεί στον αέρα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε επιμήκυνση του χρέους ή σε «φιλική αναδιάρθρωση» μέχρι τις 9 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματίσει η ΝΔ να παρουσιάσει την οικονομική της πρόταση.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις, αποφασίστηκε να υπάρξει επεξεργασία περισσότερων του ενός σεναρίων, ώστε να μπορεί η πρόταση να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα, εφόσον χρειαστεί. Η ρευστότητα της κατάστασης και οι υποψίες για ενδεχόμενο αιφνιδιασμό από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναγκάζουν τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να εργαστούν και τις ημέρες του Πάσχα.

Διόλου τυχαία λοιπόν, ο πρόεδρος της ΝΔ, μαζί με τις ευχές του στους συνεργάτες του, τους ανέθεσε και δουλειά για το σπίτι τις μέρες των γιορτών. Η ομάδα έδωσε ραντεβού αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της ΝΔ από το Ναύπλιο, όπου και θα περάσει το Πάσχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ