Η εταιρεία Jimmy Choo έβαλε πωλητήριο - iefimerida.gr

Η εταιρεία Jimmy Choo έβαλε πωλητήριο

Φωτογραφία: AP/ Richard Shotwell
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές διάσημες λατρεύουν τα παπούτσια που φτιάχνει και τα επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, αλλά η εταιρεία Jimmy Choo αναζητά νέο αγοραστή.

Η βρετανική εταιρεία πολυτελών υποδημάτων- αλλά και άλλων ειδών- είδε τις πωλήσεις της να επιβραδύνονται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το BBC, η αξία της εκτιμάται στα 700 εκατ. λίρες, ενώ αναλυτές πιστεύουν ότι θα ενδιαφερθούν για την αγορά της αντίπαλες εταιρείες, αλλά και επενδυτές από την Κίνα, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

Ο Τζίμι Τσου, από τη Μαλαισία, ξεκίνησε ως κατασκευαστής υποδημάτων κατά παραγγελία, στο ανατολικό Λονδίνο. Το 1996 ίδρυσε την εταιρεία, μαζί με την πρώην δημοσιογράφο της Vogue, Ταμάρα Μέλον. Γρήγορα στο πελατολόγιό τους μπήκαν διάσημες από τον χώρο της μουσικής, ηθοποιοί, αλλά και γαλαζοαίματες. Η δούκισσα του Κέμπριτζ, η Beyonce, αλλά και η Εμα Στόουν είναι ανάμεσα σε εκείνες που λατρεύουν τα παπούτσια της εταιρείας.

Ομως, τα τελευταία χρόνια άλλαξε πολλά χρόνια. Η Μέλον και άλλοι μέτοχοι εξαγόρασαν το μερίδιο του Τσου το 2001. Δέκα χρόνια αργότερα, εκείνη εγκατέλειψε την εταιρεία για να λανσάρει τη δική της σειρά ρούχων. Το 2014, όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η JAB, της οικογένειας Γερμανών εκατομμυριούχων Ρέιμαν, ήταν ο κύριος μέτοχος, κατέχοντας το 68%.

Τα τελευταία χρόνια η Jimmy Choo, που έχει πάνω από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, άρχισε να κατασκευάζει και ανδρικά παπούτσια, ενώ λάνσαρε πλειάδα πολυτελών ειδών, από τσάντες μέχρι γυαλιά ηλίου. Ομως, η ανάπτυξη των πωλήσεων μειώθηκε στο 2% την περασμένη χρονιά, σε σύγκριση με το 7% του 2015 και το 12% το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Jimmy Choo παπούτσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ