Γεροβασίλη: Αναβαθμίζουμε τα ΚΕΠ μειώνοντας στο ελάχιστο την φυσική παρουσία του πολίτη - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Αναβαθμίζουμε τα ΚΕΠ μειώνοντας στο ελάχιστο την φυσική παρουσία του πολίτη

Φωτογραφία:  Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με άμεσο στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη με τη μικρότερη δυνατή φυσική του παρουσία, τα ΚΕΠ αναβαθμίζονται, λέει η Όλγα Γεροβασίλη.

Από το βήμα στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης προανήγγειλε τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών στα ΚΕΠ χάρη στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα ενσωματώσουν νέες, στοχευμένες και απλοποιημένες λειτουργίες και υπηρεσίες που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οδηγώντας σε άμεση μείωση των διοικητικών βαρών.

Άμεσος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη να γίνεται ακόμη πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποτελεσματικά και με τη μικρότερη δυνατή φυσική του παρουσία».

Αναφορικά με την «Ηλεκτρονική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση Δικαιολογητικών», η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι ένας σημαντικός αριθμός δικαιολογητικών, που προσδιορίζονται ήδη σε τρία εκατομμύρια ετησίως, θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί.

«Δεν θα απαιτείται, πλέον, από πολίτες και επιχειρήσεις να προσκομίζουν τα πιστοποιητικά που εντάσσονται στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Αναζήτησης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεροβασίλη ΚΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ