Ολάντ: Θα ψηφίσω Μακρόν -Κίνδυνος για τη Γαλλία η Λεπέν

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Εμάνουελ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και προειδοποίησε ότι η Μαρίν Λεπέν αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.

«Η παρουσία της ακροδεξιάς για μία ακόμη φορά αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα μας», είπε ο Ολάντ, αναφερόμενος στην αρχηγό του Εθνικού Μετώπου και προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του προγράμματος της Λεπέν. «Η αγοραστική δύναμη των Γάλλων θα περιοριστεί αν κερδίσει η Λεπέν και αν η Γαλλία φύγει από την ευρωζώνη... Υπάρχει ο κίνδυνος απομόνωσης της Γαλλίας αλλά και της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αντιμέτωποι με την τρομοκρατική απειλή, που απαιτεί αλληλεγγύη και συνοχή της χώρας, η ακροδεξιά θα διχάσει βαθιά τη Γαλλία, στιγματίζοντας μέρος των συμπολιτών μας για την καταγωγή ή τη θρησκεία τους», προειδοποίησε ακόμη ο Ολάντ.

«Για αυτό, αντιμέτωποι με τέτοιο κίνδυνο, δεν είναι δυνατόν να είμαστε σιωπηλοί ή αδιάφοροι. Η κινητοποίηση είναι απαραίτητη, όπως και η σαφήνεια των επιλογών. Εγώ, θα ψηφίσω τον Εμάνουελ Μακρόν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο εν λόγω υποψήφιος υπερασπίζεται τις αξίες που επιτρέπουν στους Γάλλους να είναι ενωμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ