fbpx Μωσαϊκό σοκολάτας στο ψυγείο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μωσαϊκό σοκολάτας στο ψυγείο

Μωσαϊκό σοκολάτας στο ψυγείο
24|04|2017 | 16:31

Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων δεν άλλαξε, παραμένει αγαπημένο.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή μπισκότα ολικής
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ (αν δεν είναι για παιδιά η συνταγή)

Μωσαϊκό σοκολάτας στο ψυγείο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το κονιάκ
  • Σε ένα μπολ σπάμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα σε  μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα
  • Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Αυτό το γλυκό δεν ψήνεται!
  • Τυλίγουμε το γλυκό με διαφάνεια και του δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι
  • Το παγώνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1 ώρα
  • Διατηρείται στο ψυγείο για μέρες

Μωσαϊκό σοκολάτας στο ψυγείο | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ