«Ράλι» στα γαλλικά ομόλογα- Σε υψηλό πέντε μηνών το ευρώ μετά τη νίκη Μακρόν

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαν τα δεκαετή ομόλογα της Γαλλίας μετά την επικράτηση του Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι αποδόσεις των γαλλικών και των γερμανικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας ήρθαν στο κοντινότερο σημείο τους από τον περασμένο Ιανουάριο. Το χθεσινό αποτέλεσμα απομάκρυνε το εφιαλτικό για τις αγορές σενάριο Λεπέν- Μελανσόν στον δεύτερο γύρο, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στα ομόλογα όσο και στην αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών είναι το τέλειο σενάριο που η αγορά και οι επενδυτές αναζητούσαν απεγνωσμένα» επισημαίνει στο πρακτορείο Bloomberg ο Sebastien Galy, μακροοικονομικός στρατηγικός στην Deutsche Bank AG στη Νέα Υόρκη.

Το αποτέλεσμα μειώνει τον κίνδυνο για τη ζώνη του ευρώ μετά από ένα χρόνο αναστάτωσης των ψηφοφοριών και της πολιτικής αστάθειας που προκαλεί τη μεταβλητότητα των νομισμάτων, από τις εκλογές στις ΗΠΑ μέχρι τα ιταλικά και βρετανικά δημοψηφίσματα.

Η γερμανική απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε 11 μονάδες βάσης στο 0,83% στις 7:18 π.μ. στο Λονδίνο, το χαμηλότερο από τις 18 Ιανουαρίου. Η διαφορά έναντι των γερμανικών bunds περιορίστηκε 21 μονάδες βάσης σε 47 μονάδες βάσης, τουλάχιστον από τις 26 Ιανουαρίου.

Η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε 8 μονάδες βάσης στο 2,18%, ενώ η ισορροπία μεταξύ ισπανικού χρέους μειώθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης σε 1,64%.

Το ευρώ έφτασε σε υψηλό πενταμήνου. Ειδικότερα, το ευρώ κέρδισε 1,3% στα $ 1,0868, αφού έφτασε τα $ 1,0937. Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου σημείωσαν εξασθένιση κερδών ευρώ άνω των 1,09 δολαρίων και είχαν περισσότερες προσφορές σε $ 1,0975 και άνω των 1,10 δολαρίων, δήλωσαν οι traders στο Λονδίνο, σε καθεστώς ανωνυμίας αφού δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλούν δημοσίως. Το ευρώ σημείωσε άνοδο 2,4% στα 119,77 γιέν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ