Γαλλία: Κυκλοφορούν ήδη αποτελέσματα για τις γαλλικές αποικίες -Χάος με τις διαρροές - iefimerida.gr

Γαλλία: Κυκλοφορούν ήδη αποτελέσματα για τις γαλλικές αποικίες -Χάος με τις διαρροές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα τα γαλλικά μέσα προειδοποιούν από το πρωί ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για τους δύο νικητές των προεδρικών εκλογών θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ, εντούτοις κάποια ΜΜΕ του εξωτερικού ανέβασαν ήδη τα πρώτα ποσοστά και ετοιμάζονται να σπάσουν τους κανόνες που επικρατούν στη Γαλλία.

Είναι ενδεικτικό ότι από το πρωί, μεγάλα γαλλικά ΜΜΕ, όπως η Liberation και η Le Monde προειδοποιούν τους αναγνώστες τους να μην πιστεύουν όσα δημοσιεύουν ξένα μέσα τα οποία διαρρέουν στοιχεία που πιθανόν να μην ισχύουν.

Ο δημοσιογράφος της Le Monde, Πιέρ Ασκι, μάλιστα, ανέβασε tweet και κατονόμασε τους «ύποπτους» για διαρροές:

Γαλλία: Κυκλοφορούν ήδη αποτελέσματα για τις γαλλικές αποικίες -Χάος με τις διαρροές  | iefimerida.gr 0

«Φίλοι Βέλγοι, προσοχή στα Fake News που μεταδίδονται από τα #RadioLondres!, @lalibre.be για τις προεδρικές του 2017», γράφει ο Ασκί.

Ακριβώς λίγα λεπτά αργότερα, το βελγικό σάιτ lalibre.be‏ και το αγνώστων στοιχείων RadioLondres ανέβασαν τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από τις γαλλικές αποικίες:

Γράφει το βελγικό σάιτ lalibre.be:

Οι Γάλλοι ψηφίζουν σήμερα για την προεδρική εκλογή, αλλά οι υπήκοοι στις γαλλικές αποικίες έχουν ήδη ψηφίσει από το Σάββατο.
Κι αυτό εξαιτίας της διαφοράς ώρας. Σύμφωνα με τους γάλλους δημοσιογράφους της RTBF, ο Μελανσόν έρχεται πρώτος στην περιοχή St-Pierre et Miquelon, με 35,45% des voix.

Ακολουθούν η Μαρίν Λεπέν με 18,16% και τρίτος ο

Εμμανουέλ Μακρόν (17,97%).


Στην Μαρτινίκα, ο Μελανσόν είναι επίσης πρώτος με 27,36% των ψήφων. Ακολουθούν ο

Εμμανουέλ Μακρόν (25,53%) και ο

Φρανσουά Φιγιόν (16,85%).


Στην Γουινέα, ο Μελανσόν έρχεται πρώτος με 24,72% των ψήφων, η

Μαρίν Λεπέν δεύτερη με 24,29% και ο

Μακρόν τρίτος με 18,75%.


Τέλος στη Γουαδελούπη πρώτος έρχεται ο Μακρόν με 30,32%, ο

Μελανσόν δεύτερος με 23,99% και ο

Φιγιόν τρίτος με 14,87%.
Τα αποτελέσματα αυτά αναπαράγονται από το έγκυρο βελγικό σάιτ Lalibre. Εκεί αναφέρεται ότι πρόκειται για αποτελέσματα τοπικά, των γαλλικών αποικιών, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν παραδοσιακά υπέρ της αριστεράς και δεν εκπροσωπούν το υπόλοιπο εκλογικό σώμα της Γαλλίας» αναφέρει το σάι lalibre.be.

H Liberation, έξαλλη, αντιδρά

Με τίτλο «Δημοσκοπήσεις: Η Liberation δεν θα σπάσει το εμπάργκο ...εκτός κι αν» η γαλλική εφημερίδα αντιδρά στις διαρροές στοιχείων και εκτιμήσεων ή αποτελεσμάτων, πριν την καθιερωμένη ώρα.

Γαλλία: Κυκλοφορούν ήδη αποτελέσματα για τις γαλλικές αποικίες -Χάος με τις διαρροές  | iefimerida.gr 1

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει σήμερα να μιλήσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Οπως ξέρετε, απαγορεύεται να μεταδίδονται δημοσκοπήσεις από την Παρασκευή. Αλλά οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, συνεχίζονται. Ηδη κυκλοφορούν νούμερα, κάτω από το τραπέζι, ή μάλλον από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Βρίσκουμε επίσης στοιχεία και αποτελέσματα σε ξένα σάιτ, τα οποία δεν υπόκεινται στις ίδιες απαγορεύσεις με εμάς στη Γαλλία. Ακόμη και στο Twitter κυκλοφορούν ποσοστά και αριθμοί, κυρίως κάτω από το περιβόητο hashtag #radiolondres, για παράδειγμα. Θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται σε ένα μίντια όπως η Liberation να σπάσει το εμπάργκο και να υποστεί τις συνέπειες και ακριβά πρόστιμα.

Είναι αλήθεια ότι τα σάιτ του Βελγίου και τα σάιτ της Ελβετίας, όπως γίνεται κάθε φορά, θα γνωρίσουν ώρες δόξας απόψε, ενώ ο γαλλικός Τύπος θα κοιτάζει τα τρένα να περνούν και θα ...ζηλεύει!».

Και προσθέτει:

«Ο γαλλικός νόμος, αργεί να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις και στην διείσδυση του ίντερνετ στα γαλλικά νοικοκυριά.

Και τι να κάνουμε; Η Liberation δεν έχει πρόθεση να σπάσει τον νόμο. Ψάξτε τα άτομα που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαρροές αποικίες αποτελέσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ