Διαδηλώσεις Τούρκων κατά του νόμου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις Τούρκων κατά του νόμου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Αρμένιοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 15.000 Ευρωπαίοι τουρκικής καταγωγής, στην πλειοψηφία τους Τούρκοι που ζουν στη Γαλλία, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για να καταγγείλουν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα από τη γαλλική Γερουσία.

«Διαδηλώνουμε για να κάνουμε γνωστή την ενόχλησή μας. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέτ Ογκράς ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, σύμφωνα με τον οποίο 30.000 με 40.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

«Οι Αρμένιοι πίεσαν παρασκηνιακά τους γερουσιαστές. Μία δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από τους γερουσιαστές που θέλουν να απέχουν από την ψηφοφορία ή θέλουν να ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου», πρόσθεσε ο Οργκάς, πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών.

Οι διαδηλωτές προέρχονταν από όλη τη Γαλλία, αλλά και από το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού στη διαδήλωση πήραν μέρος 14.500 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές, που ανήκαν σε διάφορες τουρκικές οργανώσεις, φώναζαν συνθήματα όπως: «Αγαπώ τη Γαλλία των ελευθεριών», «Αγαπώ τη Γαλλία της ισότητας», «Σταματήστε τους προεκλογικούς νόμους».

Οι Γάλλοι γερουσιαστές αναμένεται να αποφασίσουν τη Δευτέρα γι' αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από τη γαλλική Βουλή.

Η επιτροπή νόμων της γερουσίας απέρριψε την Τετάρτη το νομοσχέδιο, καθώς μία ομάδα γερουσιαστών εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της. Παρόλα αυτά το νομοσχέδιο αναμένεται να επικυρωθεί τη Δευτέρα, καθώς η πλειοψηφία των γερουσιαστών φαίνεται να το στηρίζει.

Σύμφωνα με το νομοσχέδο οποιοσδήποτε αρνείται μία γενοκτονία που έχει αναγνωριστεί από τους γαλλικούς νόμους, όπως αυτή των Αρμενίων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ