Ποια χαρακτηριστικά του προσώπου κληρονομεί ένα παιδί από τους γονείς του - iefimerida.gr

Ποια χαρακτηριστικά του προσώπου κληρονομεί ένα παιδί από τους γονείς του

Φωτογραφία: Instagram/cindycrawford
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια χαρακτηριστικά επηρεάζουν περισσότερα τα... γονίδια; Με άλλα λόγια ποια χαρακτηριστικά του προσώπου μας κληρονομούμε από τους γονείς μας;

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα η οποία βασίστηκε στην τεχνική της χαρτογράφησης προσώπου, το χαρακτηριστικό που επηρεάζεται στον μεγαλύτερο βαθμό από την κληρονομικότητα, δεν είναι τα μάτια όπως θα πίστευαν οι περισσότεροι, αλλά η μύτη!

Όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα των ερευνητών του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Scientific Reports, η άκρη της μύτης είναι κληρονομική σε ποσοστό περίπου 66%.

Δεύτερο χαρακτηριστικό με υψηλά ποσοστά... κληρονομικότητας, το φίλτρο (το μικρό αυλάκι που βρίσκεται στο επάνω χείλος) σε ποσοστό περίπου 62%.

Από τα γονίδια που περνούν από τους γονείς στα παιδιά τους καθορίζονται επίσης σε σημαντικό βαθμό τα ζυγωματικά και η εσωτερική γωνία των ματιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσωπο χαρακτηριστικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ