Επέτρεψαν τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των κλινικών που κάνουν εκτρώσεις - iefimerida.gr

Επέτρεψαν τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των κλινικών που κάνουν εκτρώσεις

βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Επιτροπής Λειτουργίας της Διαφήμισης (BCAP) πως αποφάσισε να επιτρέψει την προβολή διαφημίσεων στην τηλεόραση από κλινικές εκτρώσεων, ενώ παράλληλα επέτρεψε και την διαφήμιση τους στο ραδιόφωνο.
Εκκλησία, οργανώσεις και πολιτικοί φορείς μιλούν για εγκληματική απόφαση και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, πως η διαφήμιση θα προκαλέσει ραγδαία αύξηση των εκτρώσεων στην χώρα, που ήδη κινούνται σε υψηλά επίπεδα και ειδικά στους ανήλικους και νέους.
Επίσης τονίζουν πως το μόνο κίνητρο για την απόφαση της επιτροπής ήταν η αύξηση του διαφημιστικού τζίρου, η οποία όμως, όπως λένε, με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αφαίρεση αθώων ψυχών.
Από την μεριά τους τα μέλη της επιτροπής εξηγούν πως δεν μπορούσαν να μην δεχτούν το αίτημα των κλινικών που κάνουν εκτρώσεις για διαφήμιση, από την στιγμή που αυτές οι κλινικές λειτουργούν απολύτως νόμιμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ