Με σύνθημα «η ζωή είναι μικρή» ένας 23χρονος γυρίζει τον κόσμο και πίνει τσάι [εικόνες] - iefimerida.gr

Με σύνθημα «η ζωή είναι μικρή» ένας 23χρονος γυρίζει τον κόσμο και πίνει τσάι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας στόχος, να γνωρίσει 10.000 ανθρώπους από 198 χώρες, με μέσο επικοινωνίας το τσάι και μότο «η ζωή είναι μικρή» ξεκινάει το ταξίδι του.

Αυτά είναι τα συστατικά του πρότζεκτ ενός νεαρού Τούρκου, που έχει βάλει σκοπό να αλωνίσει τον κόσμο και να χτίσει νέες φιλίες παντού!

Στα 23 του χρόνια, ο Ντογούς Κοκαρτί, φοιτητής Ιατρικής στην πατρίδα του, την Τουρκία, θέλει να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, να γνωρίσει νέους ανθρώπους και πολιτισμούς και να σπείρει αγάπη στο πέρασμά του.

«Όπως λέει ο Μπέρτραντ Ράσελ, η αγάπη είναι σοφή, το μίσος ανόητο. Ζούμε για λίγο. Όταν συνειδητοποίησα ότι ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη αλλά περνάμε και φεύγουμε χωρίς να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, είπα πως εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό.
Θέλω να γνωρίσω ανθρώπους, ν' αγγίξω τις ζωές τους.
Μαθαίνω από τους άλλους, μαθαίνω απ' αυτή την εμπειρία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός Τούρκος.

Με σύνθημα «η ζωή είναι μικρή» ένας 23χρονος γυρίζει τον κόσμο και πίνει τσάι [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ταξιδεύοντας στις σκανδιναβικές χώρες και γνωρίζοντας νέους τόπους και ανθρώπους αποφάσισε να βάλει έναν στόχο: να ταξιδέψει σε 198 χώρες και να γνωρίσει 10.000 ανθρώπους.

«Στην αρχή σκεφτόμουν το ένα εκατομμύριο, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα πως κάτι τέτοιο θα ήταν ίσως αδύνατο», εξηγεί ο Ντογούς, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε την ιδέα του σε συγγενείς και φίλους, που αρχικά τον κοίταξαν περίεργα, όπως λέει χαριτολογώντας.

«Στην αρχή με είπαν τρελό οι φίλοι μου, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιάστηκαν από την ιδέα μου.

Η οικογένειά μου είχε συνηθίσει σε τέτοιες τρελές ιδέες, αν και δεν είχε καταλάβει ακριβώς τι ήθελα να κάνω. Τους πήρε λίγο χρόνο, αλλά ιδιαίτερα η μητέρα μου, παρακολουθώντας την πορεία μου, έχει εντυπωσιαστεί μ' αυτά που κατάφερα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», εξομολογείται ο Ντογούς, ο οποίος πλέον έχει κερδίσει τη στήριξη και τον θαυμασμό των δικών του ανθρώπων. «Πραγματικά με στηρίζουν, όποτε το χρειάζομαι», λέει.

Πρόσκληση σε τσάι

Ο νεαρός φοιτητής Ιατρικής χρησιμοποιεί την πρόσκληση σε τσάι ως μέσο για να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους που συναντά στο διάβα του.
«Το τσάι είναι κάτι παγκόσμιο. Αγαπώ τη φύση κι αυτό είναι κομμάτι της, προέρχεται απ' αυτήν. Το τσάι είναι ζεστό και κάνει τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά ευκολότερα. Θεωρώ πως όλοι πίνουν τσάι», επισημαίνει, εξηγώντας πως το τσάι είναι και μέρος της ίδιας του της κουλτούρας.

Αμέσως μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό το πρότζεκτ του νεαρού Τούρκου, οι προσκλήσεις σε τσάι από διάφορες γωνιές του πλανήτη άρχισαν να καταφτάνουν σαν βροχή.

Ήδη, ο Ντογούς έχει επισκεφθεί 29 χώρες, όπου συνάντησε και συνομίλησε πάνω από 1.000 άτομα, με καταγωγή από 70 διαφορετικά κράτη του πλανήτη.
«Συνήθως ενθουσιάζομαι με τις ιστορίες που ακούω- τι αισθάνονται για τη ζωή, τι θέλουν να κάνουν, ποιοι είναι οι φόβοι και τα όνειρά τους. Προσπαθώ να είμαι απολύτως ειλικρινής με όλους και τις περισσότερες φορές μια νέα φιλία μοιάζει να οικοδομείται, μια νέα φιλία μέσα από τη συζήτηση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με σύνθημα «η ζωή είναι μικρή» ένας 23χρονος γυρίζει τον κόσμο και πίνει τσάι [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Στην ερώτηση για το ποιο ήταν -μέχρι στιγμής- το πιο συναρπαστικό "κομμάτι" του ταξιδιού του, ο Ντογούς απαντά πως απολαμβάνει κάθε στιγμή! «Όλες οι προσκλήσεις που είχα, όλα τα μηνύματα από παντού, η στήριξη... με κάνουν απίστευτα χαρούμενο.
«Πεθαίνω από ενθουσιασμό!», λέει και ανασύρει από τη μνήμη του την τελευταία του "περιπέτεια", όταν ταξίδεψε από την περιοχή της Σκανδιναβίας ως την Ισπανία και από εκεί στο Μαρόκο: «Έφτασα ως τα σύνορα με την Αλγερία, διασχίζοντας έρημο. Στη συνέχεια, ταξίδεψα στην Ιταλία και μετά στη Σλοβενία. Εκπληκτικό ταξίδι!».

Αυτή τη στιγμή ο νεαρός Τούρκος κάνει ένα μικρό ...διάλειμμα από τα ταξίδια προκειμένου να αφοσιωθεί στις σπουδές του.
«Είμαι στο 5ο έτος και πρέπει να διαβάσω για να γίνω καλός γιατρός. Τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ωστόσο, θα ξαναβγώ στον δρόμο.

Υπάρχουν ακόμη πολλές χώρες στον κατάλογό μου, τις οποίες θέλω να επισκεφθώ προτού πεθάνω», λέει με ενθουσιασμό και μας δίνει ...ραντεβού στην Ελλάδα! Για τσάι, φυσικά...
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκος ταξίδια τσάι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ