Χωρίς επαρκή τροφή ή θέρμανση οι τρόφιμοι στο Ψυχιατρικό Νοσ/μείο Τρίπολης - iefimerida.gr

Χωρίς επαρκή τροφή ή θέρμανση οι τρόφιμοι στο Ψυχιατρικό Νοσ/μείο Τρίπολης

Χωρίς τροφή και θέρμανση οι τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεπαρκής θέρμανση και ελλιπή γεύματα είναι οι παροχές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στους τροφίμους του, λόγω του μειωμένου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις καταγγελίες του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, κ. Μάριου Τυροβολά.


Οι ασθενείς αναγκάζονται να σκεπάζονται με βαριά ρούχα, αφού τα καλοριφέρ ανοίγουν συνολικά μόνο επτά ώρες την ημέρα, τη στιγμή που η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει ακόμη και τους -10 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Τυροβολά, η ανάγκη της θέρμανσης για τους συγκεκριμένους ασθενείς είναι μεγαλύτερη, μιας και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην υποθερμία, λόγω των φαρμάκων που λαμβάνουν.
Επίσης, κ. Τυροβολάς χαρακτήρισε τη διατροφή των ασθενών έως και «κακή», λόγω των περικοπών που αναγκάστηκαν να κάνουν ακόμη και σε αυτόν τον τομέα.

Η ανάγκη να στηριχθεί το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Τυροβολά, είναι μεγάλη, καθώς παρά το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί το κλείσιμό του, αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί. Καλείται μάλιστα να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο όγκο ασθενών που φτάνει ακόμη και τους 800 το χρόνο. Την καλοκαιρινή μάλιστα περίοδο γεμίζουν και τα 100 κρεβάτια που διαθέτει, ενώ ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη και σε ράντζα.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια της ενιαίου διοικητικά Παναρκαδικού και Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης, κυρία Ελένη Σιουρούνη, σε δηλώσεις της χαρακτήρισε «υπερβολικές» τις καταγγελίες του κ. Τυροβολά. Και πετρέλαιο υπάρχει και το καλοριφέρ λειτουργεί αρκετές ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με την ίδια και μάλιστα λόγω του παγετού, δόθηκε εντολή να λειτουργεί ακόμη και τη νύχτα.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για τη διατροφή, η κυρία Σιουρούνη δήλωσε ότι αυτές θα ελεγχθούν και εάν ευσταθούν θα βελτιωθεί.

Τέλος, σε ότι αφορά τα περαιτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο δεδομένου ότι έχει δρομολογηθεί το κλείσιμό του, ανέφερε ότι πριν από λίγο καιρό η ίδια έδωσε εντολή να επισκευασθούν τα κουφώματα προκειμένου να ελαττωθεί η απώλεια θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ